otvoreni rotkvicaSvi dragi rotkvica su redoviti stanovnici biljnih kreveta, koji iz ranijih proljeća iz godine u godinu sijaju toilers-ljetne stanovnike. Većina ga rastu na otvorenom, dobro kao rotkvica se ne boji hladnog vremena. I vrtlari koji imaju staklenike ili staklenike, dodjeljuju nekoliko kreveta i ispod rotkvica, što vam omogućuje da žetve prvu žetvu mnogo ranije.

Međutim, oboje se često suočavaju s problemima kada rezultat njihovih napora ne odgovara očekivanom rezultatu. Često, umjesto elastičnih sočnih korijena, šuplji i ispucani rast, ili nema takvih visokih strijelaca, koji cvjetaju u vrtu.

Da biste izbjegli takve probleme, potrebno je strogo pridržavati se preporuka za uzgajanje rotkvica. Nemojte se bojati, ništa teško ne morate. Dovoljno je samo osigurati sadnju:

  • redovito zalijevanje;
  • periodično gornje odijelo;
  • labavost tla;
  • stanjivanje izbojaka.

I, naravno, važno je prikupiti žetvu u vremenu dok dozrijeva. Previše ili kasnije, otrcani rotkvica može imati gorak okus.

Učestalost zalijevanja

Kako biste izbjegli cvjetanje, vrtne krevete s rotkvicama treba zalijevati 2-3 puta tjedno. Kako bi vlaga trajala dulje u tlu, poželjno je postaviti treset u prolaz.

Nemojte dopustiti da se tlo osuši na krevetu. Ako nakon suše ima obilje voditi rotkvicu, to će ispucati.

No, tvrdi i vlaknasti rotkvica dobiva se zbog previsoke temperature zraka, što nažalost ne može biti promijenjeno. Ovo se kaže da je visoka sila. Usput, u sušnom ljetu najčešće promatrana i slijetanja puškom.

Značajke dodatnog odijela

Za bogatu žetvu ukusnog korjenastog povrća trebalo bi upotrijebiti dušična gnojiva. Tijekom vegetacije, rotkvica može biti nadopunjena superfosfatom brzinom od 15 g po 1 km km. m. ili otopina bazirana na kalijevom sulfatu (20 g lijeka na 15 litara vode).

Da ne govorimo o prednostima svježeg gnoja, potpuno je kontraindicirana za rotkvicu.

Ako je tlo plodno, jedno hranjenje je dovoljno, inače će trebati najmanje dva puta oploditi rotkvica.

Otpuštanje i stanjivanje slijetanja

Da biste osigurali slobodan pristup zraku korijenima nakon svakog zalijevanja, morate popustiti prolaz, ali bez fanatizma, inače možete posipati korijenje ili oštetiti voće.

Po potrebi, izbojci bi također trebali biti omamljeni, ostavljajući najjače. Zgušnjavani sloj ničega osim strijelaca i sitnih rotkvica neće.

Video o tome što trebate znati o uzgoju rotkvica