osobna poljoprivredna skraćenicaStočarstvo je profitabilno poslovanje. Na privatnim poljoprivrednim gospodarstvima od više od 20 četvornih metara, radnici se bave uzgojem krava i svinja. Uzgoj stoke traje više od godinu dana. Osim toga, da biste zadržali krava, trebate izgraditi tople krave, što zahtijeva mnogo novca. Posebno materijalni troškovi za početnike poljoprivrednika.

Stoga se u privatnim poljoprivrednim gospodarstvima uzgajaju male kućne životinje i perad,

  • kokoši;
  • patke;
  • guske;
  • biserka;
  • purana;
  • ovaca;
  • koze.

Za održavanje tih životinja, nije potrebno stvoriti idealne uvjete.

Sadržaj ptica

Ako mjestu nema madeži i shrews u kokošinjac bi gline ili zemljanom podu i postaviti nekoliko kolac. Svake godine prije početka mladog kokošinjaca očistiti i prekriti vapno kako bi zaštitili ptice od kokcidioze.

Patke i guske uz prostorije trebaju mali ribnjak. Voda ptica ima snažan imunitet, pa guske se čuvaju u drvenim zgradama bez izolacije i pataka – u zajedničkoj sobi s pilićima.

U kućanstvu peradi, svaka životinjska vrsta mora imati vlastitu zasebnu zonu s hranilicama i bradavicama. Razlika je napravljena kako bi se izbjegle borbe za teritorij i hranu. Zrake hodanja u patkama i kokošima mogu biti zajedničke.

Egzotične ptice, primjerice, guinea ptica ili prepelica čuvaju se u zasebnim stanicama. Za male ptice raspoređene su različite sobe kako bi se zaštitile od stresa. Zasebna soba s zatvorenom zonom hodanja bolje je predvidjeti za purice, inače bi druge ptice mogle umrijeti zbog bitaka nad teritorijem.

Sadržaj male stoke

Mliječni koza i ovaca uhvaćen u Rusiji na industrijskoj skali, jer je nizak prinos mlijeka, ali je izrađen od kozje i ovčje kvalitete sir odluka.

Jednim kozom možete dobiti do tri litre mlijeka dnevno, ovčji meso – mlijeko daje pet litara. Plus za uzgoj koza i uzgoj ovaca je da se te životinje mogu držati u neprikladenim prostorijama. Stoga je uzgoj koza i ovaca za privatni uzgoj – velika alternativa popularnom mljekarstvo.

U prirodi koza i ovaca provode svoje vrijeme u otvorenoj zemlji i odlaze na velike udaljenosti. Te su životinje prilagođene ni niskim i visokim temperaturama. Što više sunčeve svjetlosti i svježeg zraka ulazi u sobu koja sadrži male životinje, jači će biti imunitet životinja.