basiljutsprutorBasil är en mycket användbar växt. Den används vid framställning av många rätter, som kryddor, tillsätts nyligen till sallader och såser, smakolja med den. Växande basilika i en trädgårdsplot av frön är mycket svårt, så de flesta trädgårdsmästare förbereder sig först för att plantera plantor. Grönska från en busk som odlas från plantor, kommer det att vara möjligt att skära av i två veckor planteringsområdet i en gryta eller öppen mark.

Var inte rädd för att samla in basilikan tidigt. Ju mer du klämmer fast de unga skotten och ju oftare du beskär, desto starkare kommer plantan att bita och ge snabbare ny tillväxt.

För att odla kvalitetsplantor måste du göra ett substrat för frön och odla basilikan på rätt sätt.

Fartygsberedning och växande plantor

Som en behållare för basilja av basilika är det nödvändigt att använda en genomskinlig plastbehållare, så frön kommer att få mer solljus. I botten av behållaren sätter du en pappershandduk vikad i hälften. Det suger sig mindre än toalettpapper och tillåter efter att ha sprids jämnt för att fördela frön längs behållaren. Pappershandduken fuktas väl från sprayen med en mild lösning av “Epin” -preparatet. För att göra det i 500 ml varmt vatten måste du lägga till tre droppar tillväxtstimulansmedel. Sedan hälls basilikan frön på en pappershandduk och fördelas över hela behållarens område så att det finns ett avstånd av 1,5 cm mellan dem. Plastbehållaren är täckt med en opak cellofanpåse.

Skostorkar används för att täcka behållaren. De är väl fastsatta på tanken och låt inte solljuset passera, och tack vare det inlindade gummibandet behöver inte skostorken vara bundna.

Den täckta behållaren med frön i tre dagar sätter på en mörk varm plats, till exempel på skåpet. Efter tre eller fem dagar kommer frönen att genomborras. Sedan måste de avlägsnas från skåpet och avlägsna den opaka plastpåsen. Fröer måste smutsas lätt med torr, bördig jord. Om två eller tre dagar kommer basilikan att ge de första skotten. Fröplantor behöver igen somna med torr jord. Bevattning produceras innan groddarna verkar från jorden. Tack vare denna spiring eliminerar du förfall av unga rötter med överdriven vattning, och låt inte skotten växa till solen och få kvalitetsplantor. Basilika måste vara på en solig plats, till exempel på södra fönsterbrädan.