kravu od Galloway pasmineKrave od Galloway pasmine su idealne za vanjsko održavanje. To su životinje s crnom, smeđom ili bijelom krznom koja štiti stoku od niskih temperatura. Postoje dvije linije za uzgoj ove pasmine: nizozemski i kanadski.

Dvije genetske linije su malo drugačije. Nizozemski uzgoj je trajniji. Krave ove genetske linije podnose negativne temperature do -20 ° C. Kanadska goveda su veća i daju više mlijeka. Galloway pasmina krava savršeno podnosi nepovoljna vremena.

Hotel tih krava lako prolazi. Možete podnijeti rođenje pod otvorenim nebom. Telad ima snažan imunitet koji vam omogućuje da cijelo stado držite u jednom velikom ograđenom prostoru.

Nedostaci pasmine Galloway

U Rusiji se pasmina Galloway nije širila. U cijeloj zemlji kultiviranje tih krava bavi se samo pet osobnih farmi s djelomičnim radnim vremenom i dvije velike farme.

Zbog toga postoji nedostatak popravaka. Prije toga ili kasnije, Galloway stoka s drugim pasminama morat će biti prešla.

Drugi nedostatak Gallowaya je spor skup mišićne mase u usporedbi s drugim mesnim i mliječnim pasminama. U jesenskom razdoblju sve hranjive tvari se troše na formiranje masnog sloja koji štiti krave od niskih temperatura. Ipak, skup mišićne mase ubrzava se tijekom ljeta.

Kvaliteta govedine je znatno veća od ostalih pasmina mesa. Galoveiskaya govedina smatra se najukusnijim, ne računajući meso od mramora.

Uvjeti pasmine Galloway

Kako bi zadržao Galloway, mora se ispuniti nekoliko uvjeta:

  • organizirati automatske punjače u olovku;
  • stvoriti uravnoteženu bazu hrane;
  • zimi, dajte vitamine za stoku.

Kao izvor vitamina može se koristiti borova ili smreke igle. Na tlu u olovku morate napraviti leglo piljevine i sijena. Dozatori su opremljeni standardnom metodom. Velike su kanale s zrnom i sijedom.

Ako se često pojavljuju kiše na vašem području, a sijeno za zimu nije moguće, koristite sijeno.

Ovo je svježa zelena hrana sakupljena u hermetički zatvorenim vrećama. Za pripremu takve hrane koristiti lucerne i djeteline.

Related  Rezanje je najbolji način za reprodukciju kupine

Galloway Cow Gallows – video