krava pasme GallowayKrave pasme Galloway so idealne za vzdrževanje na prostem. To so živali s črno, rjavo ali belo krzno, ki ščiti govedo pri nizkih temperaturah. Za to pasmo sta dve pasmi: nizozemski in kanadski.

Dve genski liniji sta nekoliko drugačna. Nizozemska vzreja je bolj trajna. Krave te genske linije prenesejo negativne temperature na -20 ° C. Kanadsko govedo je večje in daje več mleka. Galloway pasma krav odlično prenaša neugodne vremenske razmere.

Hotel teh krav zlahka prehaja. Lahko se rodite pod odprtim nebom. Teleta imajo močno imuniteto, ki vam omogoča, da celotno čredo zadržite v enem velikem prostoru.

Slabosti pasme Galloway

V Rusiji pasma Galloway ni bila razširjena. V vsej državi se pridelovanje teh krav uveljavlja samo v petih osebnih kmetijah s krajšim delovnim časom in na dveh velikih kmetijah.

Zaradi tega je pomanjkanje popravljalne zaloge. Torej, prej ali slej moramo prečkati Gallowayevo govedo z drugimi pasmami.

Druga pomanjkljivost Gallowayja je počasen niz mišične mase v primerjavi z drugimi mesnimi in mlečnimi pasmami. Jeseni vse hranilne snovi porabljene pri tvorbi maščobna plast, ki ščiti krave iz nizkih temperaturah. Kljub temu se poletje pospeši množica mišične mase.

Kakovost govejega mesa je veliko višja kot pri drugih pasmah mesa. Galoveiskaya govedina velja za najbolj okusno, ne šteje mesa iz marmorja.

Pogoji pasme Galloway

Da bi ohranili Galloway, je treba izpolniti nekaj pogojev:

  • poskrbite za avtomatske hranilnike v peresniku;
  • oblikovati uravnoteženo prehransko osnovo;
  • v zimskem času, da živalske vitamine.

Kot vir vitaminov se lahko uporablja bora ali smrekovih igel. Na tleh v peresniku morate narediti leglo žagovine in sena. Vlagalniki so opremljeni s standardno metodo. So velike korita z žitom in senom.

Če se na vašem območju pogosto dogajajo dež in seno za zimo ni mogoče, uporabite seno.

To je sveža zelena hrana, zbrana v hermetično zaprtih vrečah. Za pripravo take hrane uporabljajo lucerne in detelje.

Galloway Cow Gallows – video