vrtna pot iz naravnega kamnaPot iz naravnega kamna je pomemben element pri oblikovanju vrtnega zemljišča. Z njeno pomočjo lahko ustvarite splošno sestavo stavb na mestu. Če je dobro opremiti pot iz naravnega kamna, potem lahko postane glavni poudarek krajinske pokrajine. Za proga iz naravnega kamna traja dolgo časa, morate pravilno pour konkretno “rezervo”, izberite ustrezno lepilo za ploščice in natančno določenimi kamen.

Če upoštevate vse nianse polaganja naravnega kamna na betonskem temelju, vas bo pot iz naravnega kamna navdušila in presenetila sosede.

Izliv betonske baze

Potrebno je kopati jarko za širino predlagane vrtne poti 10-15 cm globoko. Ta jal se vlije z betonom, tako da je klet pod naravnim kamnom. Če nameravate namestiti razsvetljavo na poti, je treba v fazi izlivanja betonske podlage narediti žlebove pod svetlobnimi napeljavami. Za to so majhne “opeke” pene nameščene v beton. Ko se beton osuši, se grelnik lahko odstrani iz depresij.

Ne uporabljajte žlebov pod pritrdilnimi elementi, potem ko je betonska podlaga posušena. Če naredite takšne niše po strjevanju betona, se bo na poti nadaljevalo mikrostrukture, kar bo zmanjšalo njegovo življenjsko dobo.

Če ne nameravate namestiti svetilk na pot, potem lahko zapolnite celoten jermen hkrati. Beton traja 28 dni. Če začnete postaviti naravnega kamna v nekaj dneh po vlivanju betona temelj, pripraviti za polaganje betona ni potrebno, če je trenutek polnjenje baze več mesecev je minilo, konkretno treba prati in kritje premaz.

Zlaganje naravnega kamna

Po pripravi betonske podlage je potrebno pripraviti naraven kamen za polaganje. Poliran je in očiščen, tako da lepilo dobro deluje. Če pred polaganjem ne izperite naravnega kamna, se bo lepilo držalo delcev gline in peska, kamnita ploščica pa bo ohlapna.

Da bi se kamen trdno držal betonske podlage, je potrebno uporabiti posebno lepilo.

Klavne raztopine imajo različne temperaturne razpone uporabe. Pomembno je, da izberete lepilo, ki je primerno za vaše podnebne razmere. Nikakor ni nemogoče, da se strinjate, če delavci predlagajo dodatek dodatka proti zmrzovanju tretje osebe na lepilo.

Related  Kandungan kambing biri-biri domba – pembiakan domba untuk pemula

Lepilna raztopina se nanaša na betonsko “blazino”, nato pa ta mozaik na malti položi naravni kamen.