Camellia av forskjellige slagCamellia er en unik plante, dekorative og blomstrende på samme tid. Tette blad med en stiv struktur, malt i en rik grønn farge, og i seg selv er ganske vakker. Og når mange blomsterblomster av ulike former og farger på bakgrunnen deres blir avslørt, blir camellia hovedblomstring av blomsterkolleksjonen.

Det er bemerkelsesverdig at det blomstrer bare om vinteren, og om sommeren begynner leggingen av nye blomsterknopper.

Til dato har oppdrettere produsert mange varianter av kamelia. Det er blant dem både enkle og doble varianter, og til og med blomster med en fargerik fargelegging av blomsterstandene.

Oftest i hjemmet finner du slike typer planter:

  • Camellia japansk;
  • Camellia fjellet.

Japansk kamelia

I naturen vokser denne kamelia i form av en busk eller et lite tre (10 meter i høyden). Kultiverte sine varianter er sjelden over en meter og er mye brukt til å vokse som barnehage, som blir tatt ut til hagen om sommeren. I drivhusforholdene kan sorten til og med bære frukt.

Bladene til den japanske kameliaen er ikke mer enn 10 cm lange, malt i mørkegrønn farge. Bladene på bladplaten har små serrer, og hun er i form av en oval. Blomstring skjer i slutten av november og varer til begynnelsen av mai.

Blomstringer i de fleste representanter for denne arten er små, opptil 4 cm i diameter, men det finnes hagesorter med blomster opp til 12 cm i diameter. De er arrangert i små grupper og enkeltvis. Avhengig av spesifikke variasjon kan fargen på blomsterstandene enten være monofonisk eller flettet. Det er også enkle og doble typer.

Veldig fint ser slike varianter av japansk kamelia:

  • “Adolphe audusson” med halv-dobbeltrøde blomster, i midten av hvilke gule stamfoner er synlige;
  • “Buttermint” med hvite kronblade;
  • “Lavinia maggi” med motley blomsterblomst, som har en lys rød stripe på en hvit bakgrunn.

Fjellkameraell

Ofte finnes variasjonen i hagen, men det finnes også romtyper fjellkameraell, som med suksess vokser i lokalene, forutsatt at de er utstyrt med en kald temperatur. Planten er en busk, i hagen når 5 m i høyden, i samme størrelse er kameliaen vanligvis mer kompakt og lett justerbar ved trimning.

Fjellkamelellia er forskjellig fra andre arter ved at bladene og blomstringene er mindre enn en størrelsesorden. I tillegg er midtervenen på bladet fra undersiden litt pubescent.

Busken blomstrer i sen høst og blomstrer i gjennomsnitt 3 måneder. Blomstrer er oftest ensomme, men kan ordnes og flere stykker sammen. Fargen er overveiende hvit og forskjellige nyanser av rosa.

Noen av de vakreste artene av fjellkameraell kan vurderes:

  • Hvit dobbel med terry hvite blomster;
  • “Enishi” med semi-dobbel forsiktig rosa blomsterstand.

Video utvalg av Camellia varianter