melanin melonSemua orang tahu bahawa melon yang paling lazat adalah salah satu yang telah matang dengan baik dan mempunyai daging manis yang enak. Walau bagaimanapun, ia sering berlaku bahawa buah yang diperolehi di pasaran tidak berkualiti tinggi, dengan daging berair dan tidak manis. Jangan tergesa-gesa untuk membuangnya, kerana walaupun tembikai ini dapat berjaya menyediakan pencuci mulut yang indah. Cukuplah untuk mengetahui beberapa nuansa yang mengikat, supaya tidak menampakkan buah-buahan pada pandangan pertama menjadi karya masakan.

Dalam satu bank, ia perlu meletakkan sejenis tembikai, kerana setiap varieti mempunyai struktur pulpa sendiri. Tembon dengan daging keras tidak boleh dicampur dengan jenis berminyak, supaya tidak merosakkan penampilan dan rasa bilet.

Penyediaan buah-buahan

Buah-buahan yang terpilih dan disusun mestilah dipotong menjadi dua bahagian dan pilih benih. Menggunakan sudu, berhati-hati membersihkan bahagian dalam tembikai, supaya tiada serat kekal, yang mana benih dilampirkan.

Seterusnya, anda perlu mengupas buah dari kulit. Untuk melakukan ini, potong tembikai menjadi iris dan potong kulit dengan setiap pisau. Sliced ​​berkupas dipotong menjadi kepingan besar (kira-kira 3 cm) dan padat dikemas dalam balang yang disediakan, mengisi mereka ke atas.

Dalam setiap balang dengan melon diletakkan:

  • beberapa kacang lada yang manis;
  • untuk 1 carnation.

Penyediaan perapian

Dua tin 1.5 liter (penuh dengan tembikai) akan diperlukan:

  • 1.5 liter air;
  • 500 g gula;
  • 150 g cuka (9%).

Tuang gula ke dalam air dan letakkan di atas api. Hancurkan pemprosesan sehingga semua gula telah cair, tidak perlu mendidihnya.

Sebaik sahaja kristal gula larut, tambah cuka ke air garam dan segera tuangkan ke dalam balang dengan tembikai.

Pensterilan bahan kerja

Bawang pelincir yang disumbat dengan tembikai yang ditetapkan dalam kuali yang luas, selimut di bahagian bawah tuala lama, dan tuangkan air suam ke dalamnya supaya ia mencapai tin ke bahu. Tutup setiap balang dengan tudung dan sterilkan.

Related  Master klasse for produksjon av en pion stativ

Masa pensterilan bergantung kepada jumlah kelantangan:

  • untuk bekas dengan jumlah 1 liter – 15 minit;
  • untuk bekas dengan jumlah 1.5 liter – 20 minit;
  • untuk kapasiti 2 liter – 25 minit.

Semasa pensterilan, kuali dengan balang harus ditutup dengan kuali kedua atau dengan kembang kol. Jadi bank-bank lebih baik dikukus.

Selepas masa yang ditetapkan, balang balang itu, putarkannya terbalik, bungkusnya dan biarkannya sejuk. Melon diasinkan boleh dimakan sebagai pencuci mulut yang berasingan. Ia juga baik sebagai pengisian untuk pai.

Melon diasinkan untuk musim sejuk – video