miniatyrdracaena compactaDracaena odlas ofta hemma på grund av sin anspråkslöshet, enkelhet i omsorg och vackert dekorativt utseende. Vanligtvis är det långa växter, särskilt i vuxen ålder. Därför bor de huvudsakligen på golvet eller i extrema fall på lågt ställ, eftersom en meter och mer busk är svår att hålla på vindrutan.

Men vad ska man göra med de Drazen-fans som inte har ledigt utrymme för stora växter? Förtvivla inte, bland olika sorter, det finns också plantor med ganska små storlekar, varav en är Draycene Compacta.

Egenskaper av sorten

Den genomsnittliga höjden på busken i Dracaena Compacta är 30-40 cm, sällan när den växer över 70 cm. Blommans främsta prydnad är långa smala löv av mörkgrön färg med ett blankt utflöde som växer i ett bunt. Under tillväxten på en förkortad stam framträder nya lager av löv som bildar en frodig krona av busken.

Till skillnad från andra representanter för Compacta-typen är de en av de mest ihållande dracenerna när det gäller temperatur. Hon tolererar väl kortsiktiga droppar av henne till och med upp till 10 grader av värme, medan för andra sorter är 15 grader kritiska.

Hur bryr du sig om draken Compacta?

Liksom alla drakar, tolererar Compact inte stagnation av fukt, så det är bättre att inte överdriva det med vattning. Nästa “infusion” ska göras inte tidigare än jorden kommer att torka 2-3 cm djupt.

Gula fläckar på dracaena löv är en signal att det är för ofta vattnas.

Spraying av en blomma gillar i princip, men det är nödvändigt att göra det mycket noggrant så att vatten inte kommer in i bladen, annars kommer de att ruttna.

Related  Узгајање зелене салате

Kompaktet är enkelt skapat för de norra fönsterfönstren, där det är bättre att uttrycka det för sommaren. Hon känns bra på skuggiga platser, och lövverket behåller sin rika färg. Men de sydliga fönstren för blomman är kontraindicerade – solens strålar brinner ut bladplattan, vilket gör att det verkar fula fläckar och processen är oåterkallelig. Sådana löv kan inte räddas, och de måste bara skäras, på grund av vad buskens utseende lider och det förlorar sin dekorativitet.

Bruten belysning är vad Drazene behöver.

Mode av dressing

Under viloperioden, när tillväxtprocesserna saktar, behöver inte dracaena ytterligare näring. Men med början av våren behöver du bara befrukta blomman två gånger i månaden (varannan vecka) med hjälp av komplexa mineralberedningar.

Inte illa bevisade sådana gödningsmedel som:

  • Kristall för ficus och palmer (från Fertiki);
  • flytande gödselmedel Biopon för yucca, dracaena och palmer;
  • Florovit för dracen, Cordillin och palmer.

Video om att bry sig om Dracaenza Compacta