kaninmatareUnder den första månaden av kaninens liv är det mycket viktigt att mata högkvalitativt blandat foder. Den korrekta mataren för kaniner bidrar till att minska förlusten.

Matare-box kan användas för både grop och cellinnehåll hos kaniner. Dess bredd beror på storleken på cellen eller gropen. Lådan kan vara gjord av något material, men oftast för tillverkning använder man spånskiva.

Fördelar och nackdelar med konstruktion

Fördelarna med en sådan matare kan hänföras till enkel montering. För att göra en låda tar det bara 10 minuter. Den kan tillverkas av tillgängliga material. För att göra en trämatare behöver du:

  • fem brädor av olika höjder;
  • två sidobord i form av en trapezoid;
  • hammare och naglar.

En annan fördel med konstruktionen med främre öppningen är en minskning av foderets oförutsedda konsumtion. Den främsta särdragen hos matningstråget från tråget i form av ett tråg – kaninen kommer inte att kunna ta bort pellets från lådan och klättra in i den, så att allt matning kommer att användas för sitt avsedda ändamål.

Nackdelarna med mataren kan tillskrivas det faktum att strukturen inte kan fästas vid väggen. För matning av korgen med mat måste mataren vändas över. Om tråget är avsett för ett litet antal kaniner, kan denna nackdel försummas.

Om du har ett stort antal kaniner, är det bättre att komplettera den breda rutan med ett bunkermunstycke för att fylla maten. Ett sådant munstycke kan vara tillverkat av plaströr.

Djur är alla aktivt gnawing, så du måste ge dem unga grenar av träd.

För att kaniner inte ska gnida en trämatare, slå sina kanter och ändar med en metallkonstruktionstejp.

Processen att montera en trälåda

För att montera tråget behöver du fyra brädor 10 mm tjocka av samma längd. Höjden på trärektanglarna är 10, 9, 7 och 5 cm. Till styrelsen med en höjd av 10 cm kan du genast spika metallbandet. Tejpen naglas också till en rektangel 5 cm hög.

Related  Lag hjemmelaget drue eddik

Till en rektangel 7 cm hög horisontellt vid en vinklad nailed bräda, vars höjd är 10 cm. Samtidigt är en sju centimeter rektangel bakrutan på lådan.

Å andra sidan är en stång med en höjd av 9 cm spikad mot bakens bakvägg. Brädan kommer att tillverkas med en höjd av 5 cm. Efter att partitionen har fixats, spikas ändarna fast i lådan.