Ciri-ciri berguna kekacangTumbuhan kacang sangat biasa di Asia dan Eropah. Kue memasak Jepun dengan pasta kacang, dan Inggeris makan dengan kacang dalam saus tomat dengan telur orak dan roti bakar. Kekacang tumbuh sangat sederhana. Mereka tidak suka tanah yang berat dan air bertakung, tetapi jika tidak, mereka tidak bersahaja. Ia adalah melalui penjagaan sederhana untuk kacang-legi bahawa mereka ditanam di semua negara di dunia. Terdapat sejumlah besar hidangan menggunakan kacang dan kacang. Pada abad XX, pelbagai jenis kekacang telah dituai. Terdapat asparagus kuning, kacang putih, merah dan ungu. Mereka juga menghasilkan kacang besar baru. Terdapat jenis hitam dan kuning.

Kacang perlu dikecualikan daripada diet, jika anda mengalami penyakit perut dan usus, serta gout. Penggunaan kacang atau kacang boleh mempengaruhi pembentukan gas, jadi mereka sukar untuk dihadam. Untuk mengelakkan pencernaan, tambah dill atau adas pada hidangan menggunakan kekacang.

Jenis kacang dan kacang

Di dunia, kacang biasanya dibahagikan kepada besar-besaran dan kecil. Tanah air kacang besar dianggap Amerika. Kacang ditanam di China.

Di Eropah, kacang biasanya dibahagikan kepada asparagus dan buah. Biji asparagus digunakan bersama dengan buah dalam bentuk segar atau goreng. Buah kacang hijau direbus dan direbus. Dalam bentuk segar, kacang kacang hijau digunakan pada peringkat kematangan susu dan ditambah kepada salad.

Ia diterima untuk membahagikan kacang mengikut gred. Terdapat pelbagai jenis kacang putih, merah, hijau, kuning dan ungu. Buah-buahan jenis ungu kacang-kacangan warna zaitun. Kacang Violet dianggap paling manis, di samping itu, buah-buahan kacang violet tidak mempunyai lapisan kulit, sehingga mereka dapat dimakan segar.

Kacang biasanya dibahagikan kepada berbuah besar dan berbuah kecil. Juga ada kacang putih, merah dan hitam. Dalam kacang polong terdapat dari 3 hingga 5 butir dengan diameter 7 mm.

Kekacang kaya dengan protein, dalam kacang merah adalah lisin dan tryptophan – asid amino, yang hanya dapat diperoleh dari daging. Jika anda tidak makan daging, maka ia boleh digantikan dengan kacang dan kacang.

Biji asparagus kuning digunakan segar, ia mengandungi pengganti gula semulajadi. Oleh itu, ia boleh digunakan oleh pesakit kencing manis.

Diet berdasarkan kekacang digunakan untuk penurunan berat badan yang cepat, kerana kacang, kacang dan kacang mengandungi sejumlah besar serat kasar yang tidak dicerna dalam tubuh dan bertindak sebagai sorben.