риба у језеру у земљиМноги љетни становници сањају изградњу језера у својој парцели. Слатководне рибе, као што су шаран и шаран, добро се прилагођавају скоро свим условима.

Ако намеравате да набавите ову непроценљиву рибу, не морате инсталирати аератор и водене филтере у језеру. Уравнотежите екосистем рибњака, а онда ће се крап добро размножити.

Припрема јаме

Рибњак у језеру не може се ископати било гдје на сајту. Постоје услови на које не можете утицати.

Пре инсталирања резервоара, обратите се специјалистима: сазнајте дубину подземних вода, стратификацију земљишта и друге параметре ваше локације. Планирати изградњу резервоара, цртајући њихове препоруке.

Облик ископавања треба направити исправно: округли или правоугаони. Аспект је 1: 2 или 1: 3. Рибице ове форме лакше се чисте од остатака и пали лишћа. Обавезно ојачати обале будућег језера, тако да их вода не опере. У супротном, после три или четири године, рибњак грли.

Пожељно ДИГ риба презимљавање рупа ширине не мање од 1,5 м. Њихова дубина зависи од површине и броја пруда риба.

Трчање рибе у језеро

Водити рибу у барем одмах након што попуните јамо водом, то није вредно. У резервоару треба формирати екосистем. Сачекајте да се формира муљ на дну. То се дешава током целе године. Потребно је за угодно зимовање рибе. Такође је неопходно биљка биљке у језеру, која ће послужити као храна за рибу.

Ако желите ове године почети рибу, купите годишње животиње. Они су нагомилали масни слој и могу преживјети недостатак хране. Два месеца након што је рибњак напуњен водом, инфериорне биљке се формирају у језеру, а затим се појављују велике алге.

Немојте пуштати пуно рибе у мали рибњак. Бактерије неће имати времена да обрадују животни век великог броја стоке, тако да ће вода бити прљава. Имунитет рибе ће се смањивати. Велики број појединаца ће умрети.

Недостатак кисеоника у јесењи и зими

Риба може бити убијена због недостатка кисеоника у језеру. Њен недостатак се појављује у јесенском периоду, када лишће са дрвећа које расте на обали пада у језеро. За ротирање листова потребан вам је много кисеоника. Због тога се риба загуши, плива ближе површини.

Недостатак кисеоника има неколико симптома:

  • Риба плива у круговима близу површине резервоара;
  • постаје веома споро, појединачни појединци могу бити ухваћени голим рукама;
  • очи су избушене у рибу.

Да би надокнадили недостатак кисеоника у јесен, уклоните листове из језера.

Зими се језеро замрзава, а кисеоник не продире у воду. Да би се носили са својим недостацима, направите рупе у језеру.