ribe u ribnjaku u zemljiMnogi ljetni stanovnici sanjaju o izgradnji ribnjaka u vlastitoj zemlji. Slatkovodna riba, poput šarana i križnog šarana, dobro se prilagođava gotovo svim uvjetima.

Ako namjeravate dobiti ovu nepretencioznu ribu, ne morate instalirati filtriranje zraka i vode u ribnjak. Ravnoteža ekosustava ribnjaka, a onda se šaran dobro razmnoži.

Priprema jame

Blato ne može biti iskopan nigdje na mjestu. Postoje uvjeti koji ne možete utjecati.

Prije rasporeda spremnika potražite stručnjaka: otkriti dubinu podzemne vode, slojevitost tla i drugim parametrima svoje stranice. Planirajte izgradnju spremnika na temelju njihovih preporuka.

Oblik iskopa treba biti pravilan: okrugli ili pravokutni. Omjer je 1: 2 ili 1: 3. Ribnjake ovog oblika lakše se čiste od krhotina i pada lišća. Obavezno ojačajte obalu budućeg ribnjaka kako ih voda ne opere. Inače, nakon tri ili četiri godine, ribnjak bruji.

Poželjno kopaju riba zimovanje jama širina ne manja od 1,5 m. Njihova dubina ovisi o području i broj vrtnih riba.

Trčanje ribe u ribnjak

Trčanje riba u ribnjak odmah nakon punjenja jamom s vodom ne vrijedi. U rezervoaru treba formirati ekosustav. Pričekajte dok se mulj ne formira na dnu. To se događa tijekom cijele godine. Potrebno je za udobno zimovanje ribe. Također je potrebno posaditi biljke u ribnjak, koji će poslužiti kao hrana za ribu.

Ako želite ove godine započeti ribu, kupite godišnje životinje. Oni su nakupili masni sloj i mogu preživjeti nedostatak hrane. Dva mjeseca nakon što je ribnjak ispunjen vodom, u ribnjaku se formiraju inferiorne biljke, a zatim se pojavljuju velike alge.

Nemojte voditi mnogo ribe u mali ribnjak. Bakterije neće imati vremena za obradu životnih sredstava velikog broja stoke, tako da će voda biti prljava. Imunitet ribe će se smanjiti. Veliki broj pojedinaca će umrijeti.

Nedostatak kisika u jesen i zimi

Ribe se mogu ubiti zbog nedostatka kisika u ribnjaku. Njegov nedostatak pojavljuje se u jesenskom razdoblju, kada lišće iz drveća raste na obali, pada u ribnjak. Truliti lišće trebate puno kisika. Zbog toga, riba guše, pliva bliže površini.

Related  Pridelovanje lubenic v rastlinjakih mrzle regije – to je zanimivo

Nedostatak kisika ima nekoliko simptoma:

  • Riba pliva u krugovima blizu površine spremnika;
  • postaje vrlo tromo, pojedinci mogu biti uhvaćeni golim rukama;
  • oči su ispupčene u ribi.

Kako bi nadoknadili nedostatak kisika u jesen, uklonite lišće iz ribnjaka.

Zimi se ribnjak zamrzava, a kisik ne prodire u vodu. Da biste se nosili s nedostatkom, napravite rupe u ribnjaku.