ribe v ribniku v državiMnogi poletni prebivalci sanjajo, da bodo zgradili ribnik v svoji parceli. Sladkovodne ribe, kot so krap in križni krap, se dobro prilagodijo skoraj vsem pogojem.

Če nameravate priti do teh nepretrganih rib, vam v ribniku ni treba namestiti aeratorja in vodnih filtrov. Izravnajte ribnik ekosistem, nato pa se krap dobro razmnožuje v njem.

Priprava jame

V ribniku ni mogoče kopati jarkov na mestu. Obstajajo pogoji, na katere ne morete vplivati.

Pred namestitvijo rezervoarja se obrnite na strokovnjake: ugotovite globino podtalnice, stratifikacijo tal in druge parametre vaše strani. Načrtujte gradnjo rezervoarja, upoštevajoč njihova priporočila.

Oblika izkopa mora biti pravokotna: okrogla ali pravokotna. Razmerje slike je 1: 2 ali 1: 3. Ribniki tega obrazca so lažje čiščenje iz razbitin in padlih listov. Bodite prepričani, da okrepite robove prihodnjega ribnika, tako da jih voda ne opere. V nasprotnem primeru, po treh ali štirih letih, ribnik grundi.

Zaželeno je kopati zimske jame za ribe s širino najmanj 1,5 m. Njihova globina se izračuna glede na površino ribnika in število posameznikov.

Vzemite ribe v ribnik

Teči ribe v ribnik takoj po polnjenju jame z vodo, ni vredno. Ekosistem mora biti v rezervoarju. Počakajte, da se na dnu oblikuje blato. To se zgodi skozi celo leto. Potrebno je za udobno prezimovanje rib. Prav tako je treba rastline rastlin v ribniku, ki bodo služili kot hrana za ribe.

Če želite letos začeti ribe, kupite letne živali. Nabrali so maščobno plast in lahko preživijo pomanjkanje krme. Dva meseca po tem, ko je ribnik napolnjen z vodo, v ribniku nastanejo slabše rastline, nato se pojavijo velike alge.

Ne vržej veliko rib v majhen ribnik. Bakterije ne bodo imele časa za predelavo preživetja velikega števila živine, zato bo voda umazana. Imuniteta rib se bo zmanjšala. Veliko število posameznikov bo umrlo.

Pomanjkanje kisika v jeseni in pozimi

Ribe je mogoče ubiti zaradi pomanjkanja kisika v ribniku. Njena pomanjkljivost se pojavi v jesenskem obdobju, ko listje iz dreves, ki rastejo na obali, pade v ribnik. Za pretrganje listov potrebujete veliko kisika. Zaradi tega se ribe zadušijo, plava bliže površini.

Pomanjkanje kisika ima več simptomov:

  • Ribe plavajo v krogih blizu površine rezervoarja;
  • postane zelo počasno, posamezniki se lahko ujamejo s svojimi golimi rokami;
  • oči se izlijejo v ribe.

Da bi nadomestili pomanjkanje kisika jeseni, odstranite listje iz ribnika.

V zimskem času se ribnik zamrzne in kisik ne prodre v vodo. Da bi se spopadli s svojo pomanjkljivostjo, naredite luknje v ribniku.