obrada ribeRiba, kao i svaki drugi živi organizam, ranjiva se na zarazne bolesti. Ako je šaran ili križan u vašem ribnjaku bolestan od rubele, onda morate poduzeti hitne mjere.

Prvi znakovi bolesti – letargična riba i pojava crvenih mrlja na ljestvici. Ovo, takozvani “pre-akutni” stupanj rubeole. U ovoj fazi organizam se može nositi sa samom bolešću.

Ako imunitet pojedinca oslabi, bolest prelazi na sljedeću “akutnu” pozornicu. U ovoj fazi, crvenilo postaje čir. Šire se po cijelom tijelu. Oko tjedan dana kasnije, krv je kontaminirana i riba umre.

Uzroci rubeole

Rubeola je zarazna bolest koja nastaje zbog onečišćenja vode. Pojavljuje se iz nekoliko razloga:

  1. Zbog prekomjerne populacije riba u ribnjaku. Bakterije nemaju vremena za obradu otpadnih proizvoda prevelike stade šarana. Postoji zagađenje vode, smanjuje se imunitet ribe.
  2. Raspadanje i souring od hrane uneaten by ribe. U isto vrijeme, amonijak se oslobađa u vodu, koja reagira s kisikom u obliku nitrata. Kao rezultat, ribe pate od gladovanja kisikom, što dovodi do smanjenja imuniteta.
  3. Nepovoljno zimovanje. Ako kisik ne ulazi u ledeni kolač, riba neće ući u hibernaciju. Posljedica toga je slabljenje imuniteta, smanjenje broja stoke u zimi, te u proljetnoj infekciji ribe s rubelom.

Budući da se tim razlozima vodi, moguće je preventivno održavanje i liječenje bolesti.

Liječenje rubeole

Plant biljke u ribnjak koji će obraditi nitrata. Sve veće alge posjeduju ovu imovinu. Ako uravnotežite ekosustav ribnjaka, rizik od rubeole će se smanjiti mnogo puta.

Za liječenje rubeole koristite antibiotike. Boriti se protiv bolesti također će pomoći ažuriranju vode u ribnjaku.

Za prevenciju, pripremite otopinu metilenske boje. Potopiti kukuruz u njoj za jedan dan. Hranite svoje zrno ribe tri dana za redom. Napravite kukuruz u proljeće i jesen, kada riba jede hranu. Takav lijek može izliječiti rubelu na pozornici “prije stadija”.

Nakon tretmana, bolest potječe u kroničnu fazu. Riba je nositelj bolesti i može zaraziti zdrave pojedince. Za neku osobu ova zarazna bolest je sigurna, pa se može jesti riba koja je bila bolestna od rubeole.

Related  Modul fără pământ pentru a crește asterii de răsaduri