pokok kelapa sawitPalma Hove hanya dibuat untuk orang-orang tukang kebun yang bermimpi seperti tumbuhan, tetapi takut kesukaran mungkin dalam menjaga dia. Daripada semua jenis pokok sawit mungkin bunga yang paling nekaprizny. Di samping itu, ia juga sangat hiasan kerana bentuk daun yang menarik.

Hari ini kita akan bercakap tentang apa yang Hovey dan bagaimana untuk membesarkannya di rumah. Palm Hoveya juga dikenali sebagai Kentia.

Ciri-ciri spesies

Berkembang dalam keadaan semulajadi, Hovey cukup mengagumkan. Daun panjang arcuate bersandar di atas tanah, sementara panjang hanya daun petiole itu sendiri mencapai 2 m. Pada akhir tangkai seperti itu langsung daun dalam bentuk penggemar. Sudah tentu, seperti dalam kilang kandrel di ruang tertutup, dimensinya lebih kecil.

Seperti yang sudah jelas, batang tidak mempunyai pokok palma, tetapi ia tidak menghalangnya daripada menjadi salah satu tumbuhan yang paling indah. Panjang petioles membentuk sejenis semak belukar, sementara Hoveya menghasilkan semula pucuk sisi.

Jika atas sebab tertentu sebahagian tumbuhan hilang, ia tidak mati sama sekali – ia sentiasa mungkin untuk mendapatkan tumbuh-tumbuhan baru dari petioles sisi.

Ciri-ciri penjagaan

Memupuk Hoveyu tidak sukar. Apabila mewujudkan keadaan yang selesa, bunga itu tumbuh menjadi semak subur yang indah dengan daun pinat yang bergaya. Ini termasuk:

  1. Pencahayaan yang baik. Pada musim sejuk, tab mandi perlu diletakkan berhampiran tetingkap selatan, jika tidak, bunga akan mula meregangkan dan menjadi pucat. Tetapi pada musim panas, sebaliknya – pokok palma yang berdiri di bawah tingkap hendaklah ditutup dengan tirai. By the way, dalam bayangan tebal Hovey tidak akan hilang, tetapi tidak akan mendapat keindahan yang kuat itu ciri spesies.
  2. Udara segar. Oleh kerana pokok palma adalah loji jalan, ia memerlukan udara segar. Untuk berbuat demikian, sering ventilasi bilik di mana bunga tumbuh, bermula dari awal musim bunga sehingga lewat musim luruh.
  3. Pot yang betul. Sistem akar kelapa mempunyai bentuk rod yang panjang, jadi tabung itu harus dalam. Pada masa yang sama, lebar pot bunga harus mencukupi untuk perkembangan pertumbuhan muda.
  4. Tanah yang cukup keras. Palma Kentia tidak suka terlalu longgar dan cahaya bumi dan tumbuh paling baik dalam campuran tanah, di mana terdapat tanah rumput. Substrat siap pakai untuk pokok sawit boleh dibeli di kedai atau dibuat sendiri, mencampurkan 4 bahagian tanah rumput, 2 bahagian tanah daun dan humus dan 1 bahagian pasir.
  5. Makan tetap. Tidak seperti kebanyakan tumbuh-tumbuhan dalaman yang tidak subur pada musim sejuk, dan kelapa adalah disyorkan untuk memberi makan semasa musim sejuk. Ia cukup untuk memohon persediaan mineral sekali sahaja setiap bulan. Dengan ketibaan musim bunga, kekerapan makan meningkat.

Video tentang mengembangkan hove