uporaben paradižnikov sokO koristnih lastnostih paradižnika je znano že dlje časa, medtem ko ostanejo vsi elementi v sledovih po obdelavi sadja, zato se paradižnikov sok pravilno šteje za enega najbolj uporabnih.

Vrednost dišeče debele pijače je zaradi svoje bogate sestave, ki vključuje tako koristne snovi kot:

  • vitamini A, B in E;
  • askorbinska kislina;
  • magnezij;
  • kalij;
  • kalcij;
  • železo;
  • cinka in mnogih drugih mineralov.

Sok za preprečevanje bolezni

Zaradi prisotnosti kalcija v paradižnikovem soku je priporočljivo, da ga vzamete za preprečevanje bolezni srca in žilja. Redna uporaba sokov podaljša mladost telesa, jo nasičuje z likopenom. Pomembna vrednost dišeče pijače na področju preprečevanja raka.

Druga sladka in kisla pijača ne dopušča nastanka krvnih strdkov in zmanjšuje nevarnost stagnacije v posodah. V ta namen je ljudem priporočljiv sedentarni življenjski slog.

Po jedi paradižnikovega soka človeško telo začne intenzivno proizvajati serotonin, izboljšuje splošno zdravje in daje stanje miru in veselja. Morda zato ga otroci toliko ljubijo.

Sok v kompleksnem zdravljenju bolezni

Opaziti je, da z zatiranjem prebavnega sistema sok iz paradižnika s pogosto uporabo ponovno vzpostavi svoje delo. Posebej pomemben je problem z mehurjem – z enostavnim diuretičnim učinkom, preprečuje kopičenje tekočine v telesu in pojav puščanja.

Sok kot sestavni del prehrane

Sok iz paradižnika ne le zdravi, ampak tudi pomaga, da se znebite odvečne teže. Izgubite lahko več kilogramov, tako da občasno uredite dneve raztovarjanja. Če potrebujete bolj resen pristop, lahko izkoristite posebne diete, v katerih je sok glavna sestavina.

Paradižnikov sok je edini izmed vseh sokov, ki se priporoča za vključitev v dieto diete, ker ima nizek glikemični indeks. To pomeni, da se podobno zvišanje sladkorja v krvi pojavlja tako po porabi 300 ml paradižnikovega soka in po 70 ml grozdnega soka.

Omejitve pri sprejemu sokov

Kljub velikim prednostim je treba paradižnikov sok previdno uporabljati za doječe matere, ker lahko rdeči paradižnik igra zlo vlogo in povzroči alergijski izpuščaj pri otroku.

Paradižnik je alergen, zato ljudje, tudi otroci, ki so odvisni od alergij na hrano, morajo zelo odgovorno sprejeti sok.

Kdaj ne moreš piti sok?

Na žalost ne morejo vsi uživati ​​te hranljive pijače. Bolje je, da zavrnejo razjedo, bolezen in gastritis ter tudi, če je povečana kislost.

Related  Alimentarea cu apă a băii și a casei dintr-un puț

Ne morete piti paradižnikovega soka v času, ko se poslabša pankreatitis in holecistitis, da ne bi poslabšali splošnega stanja. Dejanska takšna prepoved bo in z izrazito bolečino v trebuhu.