terapijski KalanchoeOd raznih sorti Kalanchoe, postoje tri vrste koje su posebno cijenjene i najkorisnije su s gledišta tradicionalne medicine. Ovo je raznovrsno cvijeće Peristy, Blossfeld i Degremona. To su oni koji imaju najviše bogatu pripravak, čime se osigurava terapijski i preventivno djelovanje: organske kiseline, tanini, enzimi, polisaharide i minerala.

Zašto je cvijet koristan?

Za pripremu čarobne medicine uglavnom se koriste listovi Kalanchoe, od kojih se sok izvaja. Ima mnoštvo korisnih svojstava i široko se koristi u narodnoj medicini:

  • pomaže očistiti nosne prolaze u rinitisu i sinusitisu;
  • zaustavlja krvarenje;
  • neutralizira sve upalne procese;
  • ubrzava zacjeljivanje rana, a također i šavove nakon kirurškog zahvata.

Neprocjenjiva upotreba cvijeta donosi liječenje bolesti na području ginekologije, gastrointestinalnog trakta i tuberkuloze. Osim toga, Kalanchoe se preporučuje za prevenciju prehlade i gripe zimi.

Svježi sok od Kalanchoe pomaže dobro s jednostavnim opeklinama tijekom zavarivanja. Petodnevni tečaj trljanje sok u desni uklanja upalu i liječiti bolesti, i redovito trljanje zahvaćeni mjesta na koži riješiti akni, dermatitisa, pa čak i ekcema.

Ako se svježi sok dodajte maslac i 1 bočica anestetika (npr Novocain), dobiva univerzalna mast. Ona ublažava bolove u zglobovima, uklanja modrice i pomaže osloboditi svrab od uboda komaraca i drugih insekata. No sok, pomiješan s alkoholom, tretira otitis i upale.

Kako pravilno napraviti lijek iz Kalanchoe?

Kako bi izvucio maksimalnu korist od postrojenja, nije dovoljno samo razbiti list. Odrezani listovi trebaju biti stavljeni u hladnjak 7 dana. Tijekom tog vremena, pod utjecajem hladnog zraka, u njima se postiže maksimalna koncentracija aktivnih tvari. Sada možete zgnječiti lišće i iscijediti sok. Usput, ako ga miješati s alkoholom u omjeru 5: 1, sok može se čuvati u hladnjaku za godinu dana.

Tjedan dana prije rezanja lišća za pripremu lijeka potrebno je zaustaviti zalijevanje cvijeta.

Tko ne bi trebao uzimati lijek na temelju Kalanchoe?

Nije preporučljivo koristiti za liječenje Kalanchoe takvih kategorija bolesnika:

  • trudnice;
  • majke za njegu;
  • ljudi koji su ovisni o alergijama.

Related  Lag en rask pai-en strudel med epler

Oprez treba primijeniti na biljku u liječenju male djece zbog moguće alergijske reakcije.

Korištenje Kalanchoe kao ljekovitog postrojenja – video