bakgrundsbelysning av blommaplantorPå vintern behöver alla växter av högkvalitativ konstgjord belysning. För att säkerställa snabb tillväxt av blommor och odlade växter är det nödvändigt att installera över kassetter med plantor av en fluorescerande lampa.

dagsljus ge en snabb ökning produktion av klorofyll och fiber, vilket är nödvändigt för bildandet av nya blad och skott av växter.

För att göra en bra belysning för plantor på vintern, bör du använda reflekterande ytor såsom speglar eller folie.

Fördelar med ett separat växthus

Plansättning av växter spelar en viktig roll vid odling av plantor av blommor och odlade växter. Fröplantor av skugga växter installeras på ett stort avstånd från lampan. De bör bara få reflekterat dagsljus.

Växthuset för plantor i spridningsskedet görs bäst i ett separat rum. Så du kan odla fler plantor.

Bakgrundsbelysningen kan placeras på vindrutan, men i så fall beror tillväxten av plantan på tre faktorer:

  • temperatur skapad av reflektorer;
  • Närhet av lampor till kassetter med plantor;
  • tillgång till solljus till groddar.

I växthuset kan du ställa vattentiden för plantor och installera vattensprutor. Termostater installeras också i ett separat rum så att det är möjligt att reglera temperaturen för olika växtarter.

Om du växer plantorna på fönsterbrädan under eldningssäsongen, de radiatorer är starkt uppvärmd jord i tråg och torr luft runt anläggningen. Plantor kommer att vara svag och stark sträckning. Därför är det bäst odlas i ett separat rum, att skapa en bekväm miljö.

Använda diodljus

För plantorna inte dras, använder diod band av blått och rött. Förhållandet av blå och röda dioder för plantor i plantstadiet bör vara 2: 1, och i den aktiva tillväxtstadiet -1: 2.

Vid aktiv tillväxt kan gröna dioder också användas. Deras ljus är nödvändigt för en bra bildning av rotsystemet.

Användningen av artificiell belysning för att odla goda plantor räcker inte. För att odla det behöver du solljus. Det ger växter med ett helt spektrum av ljusvågor.

För att säkerställa att han får på plantorna under dagen, skapa ett växthus av polykarbonat. Om detta inte är möjligt bör det finnas stora fönster i rummet anpassat för växthuset.

Related  Nós crescemos casas amaryllis