lobak luarSemua lobak yang dikasihi adalah penduduk tetap dari katil sayuran, yang dari tahun ke tahun pada musim bunga awal mereka menyemai penduduk musim panas-musim panas. Kebanyakan tumbuh dengan baik di tempat terbuka, baik seperti lobak tidak takut cuaca sejuk. Dan tukang kebun yang mempunyai rumah hijau atau rumah hijau, memperuntukkan beberapa katil dan di bawah radishes, yang membolehkan anda menuai tuaian pertama lebih awal.

Walau bagaimanapun, kedua-duanya sering menghadapi masalah apabila hasil usaha mereka tidak sepadan dengan hasil yang diharapkan. Selalunya, bukannya akar berair elastik, berongga dan retak tumbuh, atau tidak ada penembak tinggi seperti itu, yang mekar di taman.

Untuk mengelakkan masalah sedemikian, adalah perlu untuk mematuhi cadangan-cadangan untuk mengembangkan lobak. Jangan takut, tidak ada yang sukar untuk tidak. Ia cukup untuk menyediakan penanaman:

  • penyiraman biasa;
  • berpakaian atas berkala;
  • melonggarkan tanah;
  • penipisan pucuk.

Dan, sudah tentu, penting untuk mengumpul panen dalam waktunya ketika ia matang. Terlalu lambat laun, lobak yang berkarat boleh mempunyai rasa pahit.

Kekerapan penyiraman

Untuk mengelakkan berbunga, katil taman dengan lobak perlu disiram 2-3 kali seminggu. Agar kelembapan berlangsung lebih lama di dalam tanah, adalah wajar untuk meletakkan gambut di lorong.

Jangan biarkan tanah kering di atas katil. Sekiranya selepas musim kemarau itu banyak untuk menanam lobak, ia akan retak.

Tetapi lobak keras dan berserabut diperolehi akibat suhu udara yang terlalu tinggi, yang, malangnya, tidak boleh diubah. Ini dikatakan force majeure. By the way, di musim panas yang gersang paling sering diperhatikan dan pendaratan senapang.

Ciri-ciri pakaian tambahan

Untuk penuaian sayur-sayuran akar lazat, baja nitrogen harus digunakan. Semasa musim menuai, lobak boleh ditambah dengan superfosfat pada kadar 15 g setiap 1 km persegi. m atau larutan berasaskan potassium sulfate (20 g ubat per 15 liter air).

Supaya mereka tidak bercakap mengenai manfaat baja segar, ia benar-benar kontraindikasi untuk lobak.

Sekiranya tanahnya subur, satu penyusuan yang mencukupi, jika tidak, ia akan mengambil sekurang-kurangnya dua kali untuk menyuburkan lobak.

Related  O dispositivo e princĂ­pio de funcionamento da incubadora de ovos

Mendarat dan penipisan penipisan

Untuk memastikan akses percuma ke udara ke akar selepas setiap penyiraman, anda perlu melonggarkan lorong, tetapi tanpa fanatik, jika tidak, anda boleh memangkas akar atau merosakkan buah.

Sekiranya perlu, pucuk juga perlu ditiup, meninggalkan yang paling kuat. Katil tebal tiada apa-apa tetapi penembak dan radishes kecil, tidak akan.

Video mengenai apa yang anda perlu ketahui mengenai lobak yang semakin meningkat