gomolja begonijaDa bi lijepa begonia do sljedeće sezone trebalo pravilno organizirati razdoblje odmora. U većini slučajeva, s pojavom ljeta i početkom toplog vremena, uzgajivači cvijeća pokušavaju uzeti svoje biljke na otvoreni zrak. Čak i begonije koji žive u sobnim uvjetima, na ulici se osjećaju puno bolje. Oni aktivno dobivaju zelenu masu, stvaraju nove izbojke i pupoljci.

Glavna opasnost koja čeka cvijeće s početkom jeseni – prvi mraz. Osjetljive krhke lišće begonija sadrže puno vode, tako da reagiraju osjetljivo čak i na temperaturu pada od 0 stupnjeva.

Kako pripremiti begonija za skladištenje?

U očekivanju hladnog vremena, lonac s postrojenju s ulice mora se preseliti u sobu. Sada je vrijeme da ga pripremimo za odmor, a to znači da treba zalijevati. U principu, to je manje vode grm početi čak i na otvorenom, a kad je cvijet je „preselio” u kuću – tlo ne moraju hidratizirati. Uostalom, gomolji moraju biti u mogućnosti sušiti prije skladištenja.

Gdje držati begoniju?

Ako je moguće, biljka se može ostaviti u loncu za zimu. Prije toga će svi izbojci morati biti izrezani. Pot stavite u suhu sobu s stabilnom pozitivnom temperaturom zraka, na primjer u podrumu.

Prilikom skladištenja begonije u posudi, nemojte vodu.

U nedostatku podruma gomolji trebaju biti pohranjeni u hladnjaku na donjoj polici.

Priprema gomolja

Prije pohranjivanja za skladištenje, begonija treba ukloniti iz posude i osloboditi se od podloge. Tada držite takve događaje:

  • izrezati gomile gomolja;
  • Koristeći škare za rezanje korijena;
  • ostavite gomolje tako da je kriška dobro isušena.

U pakiranju položite treset i stavite gumu begoniju. Umjesto treseta, također je dobro koristiti sphagnum mahovinu.

Što učiniti s preostalim reznicama?

Šumovi koji su ostali nakon obrezivanja biljke, ne moraju nužno bacati, pogotovo ako je to rijetka i lijepa raznolikost. Mogu se koristiti za propagiranje cvijeta ukrašavanjem reznica. Ako ispravno pristupite toj proceduri, možete uzgajati nekoliko mladih grmova iz jednog lonca.

Korijen bolje nije cijeli pucanj potpuno, već samo sredina, uklanjajući vrh s pupoljcima i debelim dnom.

Pripremljena stabljika stavljena u lonac s svježim tlom, produbljujući ga na lišću. Preostali od prethodne biljke, zemlja je najbolje ne koristiti jer može sadržavati štetnike ili gljive. Pokrijte lonac s paketom. Begonia u vodi do korijena nije preporučljiva, brzo se trule.

Related  Menanam pokok buah-buahan di laman web ini

Načini za pohranu gomolja begonije – video