odaberite proizvođača guskeGeese zauzimaju drugo mjesto po broju peradi na svijetu. Oni su inferiorni samo za piliće. U svijetu ima oko 3.000 pasmina i podvrsta gusaka, a uzgajivači stalno izlažu nove.

Uzgajanje vlastite pasmine je mukotrpna i dugoročna okupacija. To zahtijeva pažljiv odabir pojedinaca i održavanje najmanje četiri neovisne genetske linije. Ipak, svaki poljoprivrednik može provoditi uzgojni rad s postojećom pasminom i povući svoje vlastite mlade.

Vanjski znakovi proizvođača gandera

Za uzgoj mladih životinja potrebno je odabrati proizvođača gandera u glavnom i popravnom stadu. Guska guska zove se “stado”. Gander-producent nije samo voditelj usta, već i uzoran predstavnik svoje pasmine. Mora ispuniti sve navedene standarde. Obratite pažnju:

  • na boji perja;
  • boja očiju;
  • oblik kljuna.

Potrebna je temeljita provjera vanjskih znakova kako bi se očuvala čistoća pasmine.

Svaka pasmina ima svoje osobitosti. Na primjer, pasmina “Danish lagart” trebala bi biti bijela, bez crnih i smeđih mrlja, svijetlo narančaste i kljun i crne boje očiju.

Predstavnici pasmine “Tula humpbacked” guske trebaju imati kljun crne boje s zelenkastom bojom i karakterističnom grbom na mostu nosa, kao i plavu boju očiju. Guske imaju crne oči.

Guska, prikladna za uzgoj, ne smije imati zakrivljene kljunove, greške krila ili druga odstupanja.

Anatomija guske

Olovke, pogodne za vanjske znakove, moraju biti anatomska selekcija. Potrebno je ispitati krila pojedinca. Prvi red krilnih krila mora sadržavati ne manje od 10 pera, drugi – ne manje od 12 pera.

Vrlo je važno obratiti pažnju na “škare” – par pera na vrhu krila krila. Gornji pero mora već biti dulji od donjeg, inače guska će pokriti samo jednu gusku. U rep bi trebao biti od 18 do 20 pera.

Između zdjelice kosti gandera treba biti udaljenost od četiri prsta. Na stražnjoj strani proizvođača je dvostruka masnoća. Smatra se da će guska s takvom žlijezdom biti najplodnija.

Related  Membuat cuka anggur buatan sendiri

Obratite pozornost na broj udaraca unutar kljuna. Ako su od 10 do 18 godina, guska je ušla u razdoblje spolne zrelosti. Što više kvrga u kljunu gandera, to se više smatra plodonosnijim. Masa proizvođača treba premašiti standardnu ​​težinu stijene za 1-2 kg.