nežno cvetenje KalanchoejaV večini primerov nove rastline pridelujejo cvetličarji z nakupom mladega grmičevja v trgovini, mnogi pa poskušajo izbrati cvetočo rastlino, saj si lahko ogledate vse lepote in značilnosti sorte. Še posebej to velja za okrasne rastline cvetenja, še posebej Kalanchoe, ki imajo različne odtenke socvetja.

V tem primeru pogosto obstaja situacija, ko Kalanchoe, ki cveti med nakupom, naslednja sezona to zavrne doma. Zunaj je rastlina popolnoma zdrava, aktivno raste trda kapa, vendar ne polaga cvetnih brstov.

Če želite narediti Kalanchoe cvet, morate ustvariti ustrezne pogoje za to:

  • razsvetljava;
  • temperaturni režim;
  • zalivanje.

Svetlobni dan in temperatura

Cvet ima radi dobro osvetlitev, tako da severni okenski okvir očitno ni zanj. V poletnih mesecih je priporočljivo, da vzamete lonec na cesto ali ga postavite na balkon.

Cvetni popki na Kalanchoeju so postavljeni le v razmerah nizke temperature in kratkih dnevnih ur. Jeseni je dobro držati lonec na ulici do prve zmrzali. Tako bo Kalanchoe imel čim bližje naravne pogoje.

Pozimi je treba postaviti cvetlični lonec v bližini okenskega stekla, kjer je temperatura običajno nižja.

Idealni nočni čas za oblikovanje popkov je 12-14 ur. Če je mogoče, je treba Kalanchoe postaviti v prostor, kjer bo osvetlitev naravna: sonce dnevno se sije in zvečer se svetloba ne vžge pogosto. Če to ni mogoče, lahko cvet vsak večer pokrijete s temnim paketom, ki ne pušča svetlobe. Zjutraj odstranite zavetje.

Pogostost napajanja

Ker je Kalanchoe je sočna, je sposobna kopičiti vlago v svojih listih in stebelih. Iz tega razloga rastlina ne prenaša obsežnega in pogostega zalivanje, stagnantna vlaga v loncu ali posodi pa je za njega lahko katastrofalna.

Zalivanje cvetov je potrebno le, ko se zemeljska koma popolnoma posuši.

Po cvetovih Kalanchoe je priporočljivo, da se poganjki malo skrajšajo, tako da se grmica začne razvejati in ima lepo obliko. Nastali potaknjenci se lahko uporabijo za razmnoževanje. Rože, ki so se bleščile, je treba tudi srezati s škarjami, ker se izsušijo, vendar ne padejo.

Related  Самостоятельное выращивание саженцев туи

Kaj storiti, če Kalanchoe ne cveti – video