piščančja kokošPiščanci imajo od 120 do 260 jajc na leto, odvisno od pasme. Zato mnogi poletni prebivalci kupijo polletne kokoši nesnice in jih hranijo v poletni sezoni. V povprečju poleti lahko dobite 70 do 90 jajc iz ene piščanca. Zaradi velikega povpraševanja za kokoši nesnic v poletnem obdobju se cene za njih povečujejo. Stroški kakovostne kokoši se gibljejo od 300 do 550 rubljev.

Vendar pa spomladi obstaja veliko število oglasov o prodaji mladih piščancev pri mladičih po nizkih cenah. Praviloma je v takšni napovedi cena od 150 do 200 rubljev. Opozoriti mora kupca, vendar nekateri vrtnarji in poletni prebivalci kupijo piščance za takšne oglase. Pogosto, brezobzirni prodajalci izdaja za mlade kokoši dve leti od posameznikov, ki so že padla proizvodnjo jajc. Obstajajo tudi primeri, ko prodajalci prodajajo kokoši nesnic iz perutninske farme. Ta piščanec-odstrel lahko vstopijo le na ohranitev oskrbe s hrano in rekonstrukcijo osnovnih pogojev, ki ne morejo biti doma.

Perutninarstvo

Na perutninskih farmah v industrijskih prostorih temperatura ostane na 25 ° CO podjetjuS do 27O podjetjuC glede na pasmo kokoši nesnic. Da bi povečali proizvodnjo jajc, se pticam dajejo posebne mešane krme s povečano vsebnostjo krede.

Kalcij je zelo pomemben za kokoši nesnice, če pa ga dati v presežku, potem, kokoši deformirana medenico, kar ima za posledico zmanjšanje proizvodnje jajc, tako da je perutnina namesto krede uporabljajo coquina kot prehransko dopolnilo.

Da bi preprečili izrezovanje jajc, kokoši nesnice v starosti 7 mesecev vžgejo kljun. Po tem postopku se kljun kokoši zbledi, na njej se pojavijo beli trakovi.

Za preprečevanje bolezni piščancev se antibiotiki pršijo posebej v zraku. Sčasoma umetni antibiotiki zavirajo imunski sistem kokoši nesnic. Če se taka piščanka premakne v naravno okolje ali v ptičje, bo njegova proizvodnja jajc utrpela zaradi virusnih bolezni.

Videz dobrega sloja

Zato je pri izbiri kokoši nesnice pozoren na njegov videz. Dobra kokošica mora imeti obilen mehak trebuh. Če je koža pod krili elastična, potem je piščanca mlada in ritka. Poleg tega pregledajte medenične kosti piščanca, če so močne in široke, potem bo plast prenašala. Najpomembnejši znak dobrega jajca je temperatura pokrovčka in piščančjih uhanov. Mladi piščanec ima dvignjen glavnik, njegova temperatura lahko doseže 45O podjetjuC.