Kako izbrati dobro sadiko limone

sadike limoneLimon je eksotična rastlina citrusov, ki se v državah CIS uporablja le kot soba ali pisarniška dekoracija. Veliki zeleni listi limone prosimo eksotičnih navijačev. Rastlina, zrasla iz semena, bo v petih letih dosegla veliko velikost, vendar se sadje ne bo pojavilo na njej. Tudi če dobro gnojijo takšno rastlino, ne gnojijo pred 10 leti kasneje. To je posledica načina hranjenja agrumov.

Citrus, zaradi svoje posebne strukture, lahko živi do sto let s potrebno količino vlage in sončne svetlobe. Hranila in mikrohranili se kopičijo v listnatih ploščah drevesa ali grmovja in po potrebi pridejo nazaj do korenin. Ta metoda prehrane omogoča rastline citrusov za shranjevanje in shranjevanje vlage, dušika in magnezija, ki poleti olajšajo rast novih poganjkov in plodov.

Vse hranilne snovi nenehno krožijo znotraj limone. Začeli se bodo prvi plodovi grmičevja, ko bodo vse listne plošče grmovnice napolnjene s potrebnimi mikroelementi. Glede na to, da rastlina iz semena vsako leto daje nove poganjke, obdobje plodov ne bo prišlo pred več kot desetimi leti. Da ne bi čakali na pridelek, potrebuje tako dolgo, da izbere kakovostno sadike limone, cepljene na staležu.

Barva listov

Pri nakupu sobe limone, morate paziti na barvo rastline. Vse lističe agrumov morajo biti enotne zelene barve. Odvisno od vrste limone se na konicah listov lahko pojavijo svetle rumene lise. Obrobje lista je lahko tudi rumeno.

Če so listi limone prekriti z dolgočasno rumenimi pikami ali imajo neenakomerno barvo, potem je bolje, da ne kupite takšnih sadik. Stali so na preveč sončnem mestu, kar zmanjšuje verjetnost pridelka ali pa je prizadela glivična bolezen.

Inokulacija

Kakovostna limonina sadika naj bi bila stara tri leta. Kulture je treba zasajiti na staležu divjih ali drugih citrusov. Kadar ni znakov cepljenja, previdno pregledajte rastlino, limona ne bo prinesla sadja.

Cepiti je treba sadike. V naravi je limonica rastlinjaka goveda, vendar ljudje želijo oblikovati drevo iz svoje krone. Oznaka cepiva za rastlino na okenski polici mora biti na višini 10 cm. Višinska oznaka za cepljenje za zunanjo napravo je lahko višja.

Root sistem

Saditev limone mora biti v tesen posodi. Zaradi hrane, ki jo postrežejo, limona ne bo prinesla sadja, dokler ne tvori gostega grmovja. Pri nakupu koreninskega sistema rastline mora biti pokrit z zemljo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector