secateurs japonskiZa obrezovanje sadnih dreves in jagodičastih grmovja potrebujete sekalca, ki ne škodi kambiju in lubju veje, ampak naredi enakomeren, natančen rez. Velik pomen je težo instrumenta. Če delate s težkimi secateursi za dolgo časa, se čopič utrudi, ročice svetlobnih orodij pa se lahko hitro razgradijo pod težkim bremenom.

Secateurs se uporabljajo za razmnoževanje rastlin in inokulacijo potaknjencev na rootstocku.

Za cepljenje cepiva mora biti rez enakomeren, brez “žvečenega” lubja. Giljotinske lopatice vam omogočajo, da odstranite veje “na obroču”, ne da bi zapustili “štruce”.

Pri izbiri secateursja bodite pozorni na:

  • material, iz katerega so narejene rezila in ročaji;
  • vrsta prunerja;
  • Prisotnost ključavnice za enostavno shranjevanje.

Upoštevajte te značilnosti z uporabo primera prunerja “Samurai KS-8T”.

Material rezila in ročic

Rezila in ročica vrtavka «Samurai KS-8T» so narejeni iz vročega jekla, kar podaljša življenjsko dobo orodja. V primerjavi z običajnimi amaterski secateursi, rezila japonskega instrumenta ostanejo daleč dlje.

Secater “Samurai KS-8T” je primeren tako za delo na majhni poletni rezidenci kot za predelavo iztovarjanj velikega območja. Mleto krhko enkrat na vsaki dve letni sezoni.

Zaradi utrjevanja jekla pri nizkih temperaturah (do 300 ° C)O podjetjuC), rezalni del orodja je zelo trden. Secateurs lahko skrajša okno do 3 cm v premeru. Dolžina ročice prunerja vam omogoča prilagajanje vzvoda uporabe sile pri obrezovanju vej.

Vzmeti prunerja so narejene iz pocinkanega jekla, zato ne rja. Tudi po dolgotrajnem skladiščenju prereza v nerabljenem položaju se elastičnost vzmeti ne zmanjša.

Vrsta in servisiranje

Večina secateurs je trdna orodja. Rezilo in polmer delcev gladko prehajajo v ročaj. Zaradi tega, če želite izostriti rezilo, odvijte pritrdilni vijak in odstranite vzmet, kar ni zelo primerno.

Related  Pravilno sadnja sadnica (video)

Rezilo prunerja «Samurai KS-8T» je odstranljivo. Na ročaj instrumenta je pritrjen z ločenim vijakom, ki ga je mogoče zlahka odviti, ne da bi ga popolnoma razstavili. Zaradi dejstva, da je vzmet rezervoarja izdelan iz pocinkanega jekla, ga pozimi ne smemo mazati.

Nosilci za shranjevanje

Med skladiščenjem in prevozom, da se zagotovi varnost na prunju, morajo biti zadrževalci. V rezervoarju “Samurai KS-8T” se mehanizmu za zaklepanje igra zobna ključavnica, ki se nahaja pod rezili in se upravlja z ročico.