inkubator ketuhar gelombang mikroInkubator boleh dibuat secara bebas untuk membiak ternakannya sendiri. Untuk sebilangan kecil telur menggunakan reka bentuk buatan sendiri dari ketuhar gelombang mikro. Dalam inkubator sedemikian, sehingga 13 telur diletakkan.

Inkubator ketuhar gelombang mikro adalah alternatif yang baik untuk inkubator kilang. Tambahan pula, inkubator kapasiti kecil sangat baik untuk meletakkan ayam-ayam bertelur. Gunakan stesen inkubasi yang besar untuk mengeluarkan sebilangan kecil telur tidak sesuai.

Peranti stesen inkubasi

Untuk memasang inkubator itu perlu:

  • keluarkan sampingan sampingan ketuhar gelombang mikro;
  • untuk membongkar elemen penyinaran;
  • Pasang plat plastik pada palet berputar gelombang mikro.
  • untuk melekapkan tudung ketuhar gelombang mikro dua lampu pijar;
  • Di bahagian belakang ketuhar gelombang mikro, pasangkan tangki air.

Telur akan dihidupkan menggunakan motor ketuhar gelombang mikro. Untuk memastikan dulang plastik tidak berputar tetapi bergerak dalam garis lurus, dua panduan diikat ke dinding ketuhar gelombang mikro. Mereka boleh dibuat dari sudut logam.

Daripada unsur penyinaran, tangki air dipasang di dinding belakang ketuhar gelombang mikro. Di dalam ketuhar gelombang mikro, lubang dibor di bawah paip beralun, di mana air boleh dicurahkan ke dalam bekas.

Di dinding sisi microwave, lubang dibor untuk jurucakap. Mereka dipasang jubin seramik, supaya cahaya dan haba dari lampu pijar tersebar di seluruh kawasan.

Jika anda tidak memasang jubin seperti ini, maka cahaya dari lampu akan jatuh ke telur ayam secara langsung. Kerana ini, mereka akan memanaskan secara tidak rata, dan sedikit ayam akan menetas. Jubin seramik berfungsi sebagai pemanas.

Daripada tombol pemasa gelombang mikro, sensor cahaya manual dipasang, yang mana dua lampu 60-watt disambungkan. Kelemahan reka bentuk sedemikian ialah peminat juga perlu disambungkan kepada pengatur lampu.

Jika microwave anda tidak mempunyai fungsi penaik yang menyediakan perolakan, memasang lebih sejuk dari komputer dalam gelombang mikro untuk membolehkan peredaran udara.

Tandakan telur

Mesh mesh dengan saiz mesh kira-kira 2X2 cm dipasang pada dulang plastik. Dulang diletakkan pada jarum logam. Kekurangan reka bentuk adalah bahawa telur yang diletakkan di sel-sel luar akan terendam semasa pergerakan palet.