pemotong kapal terbang sendiriPlosdorozy dan alat lain untuk melonggarkan tanah dijual di kedai-kedai taman. Alat ini diperlukan oleh setiap tukang kebun. Pemotong dimaksudkan untuk melonggarkan tanah dan baris berat. Bilah pemotong pesawat kebun terdiri daripada dua arka yang diikat bersama. Panjang pemegang alat ini adalah dari 30 hingga 50 cm. Terima kasih kepada pemotong, anda boleh dengan mudah melonggarkan tanah tanpa merosakkan akar tumbuh-tumbuhan. Liputan pinggir potong pesawat adalah dari 40 cm, tetapi kadang-kadang alat taman dengan pemprosesan lebar yang lebih kecil diperlukan. Ia boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dari bahan buatan. Ujian alat seperti ini dapat diasah, dan juga sesuai untuk bekerja di tanah yang berat.

Bahan untuk pembuatan pemotong rata buatan sendiri

Untuk membuat alat buatan sendiri yang berfungsi pada prinsip pemotongan pesawat, anda memerlukan profil logam dengan panjang sekurang-kurangnya 50 cm Panjang maksimum profil harus 75 cm.

Untuk menghilangkan rumput dan bukan hanya untuk melonggarkan tanah, perlu meluruskan tepi sisi pada jarak 20-22 cm dari awal profil logam. Untuk pengeluaran, anda memerlukan tukul dan permukaan kerja keras. Beberapa pergerakan perlu meratakan tepi profil untuk memanjangkan bidang profil atas. Pecah seperempat panjang. Dengan cara ini, rim diperbuat daripada alat buatan sendiri. Selanjutnya dari profil logam, tentukan arka dengan tukul. Kemudian hujung sempit gelung hendaklah dibalut dengan pita elektrik untuk membentuk pemegangnya. Bilah kepingan rata buatan sendiri dengan sempurna melonggarkan tanah berpasir.

Jika anda memasang pemegang kayu atau logam ke permukaan planing, anda tidak perlu bengkok ke bawah.

Oleh kerana pisau sempit, alat kebun tidak merosakkan akar tumbuhan yang ditanam dan membolehkan melonggarkan di kawasan berhampiran dengan pokok renek dan bunga hiasan. Untuk membuat pemotong rata buatan sendiri yang longgar tanah, profil logam mesti diperbuat daripada keluli berkualiti tinggi dan mempunyai lebar satah atas sekurang-kurangnya 3 cm.

Related  Forklaring av husvin med gelatin