interiør dekorasjon diffenbahiaDieffenbachia kan ofte bli funnet på kontorer eller hus, fordi det har et veldig vakkert dekorativt utseende. I tillegg har det lenge vært kjent at en blomst renser luften av skadelige stoffer godt, noe som er en utvilsomt fordel i forhold til mange innendørs planter som holdes for estetisk nytelse.

Til tross for diffenbachias nyttige egenskaper er dens juice veldig giftig, noe som må tas i betraktning når man arbeider med en blomst. Ved gjenplantning og stiklinger av planten, samt under gnidning av bladene, anbefales det å bruke gummihansker for å beskytte deg mot skade.

Når du skaper en blomst med riktige vekstforhold, vokser det veldig raskt, og gir hver uke et ungt blad. På bare fem år kan en liten spire bli til en to meter stor gigant!

For at diffenbachia skal kunne vokse frodig hjemme og ha store, saftige blader, må det ordentlig tas vare på. I tillegg skal det legges spesiell vekt på blomstens plassering.

Jo mer intens og uniform fargen på bladene, desto bedre tåler planten penumbra og jo dypere inn i rommet det kan settes på. De varierte varianter av diffebahia trenger god belysning.

Hovedkomplekset av tiltak for omsorg omfatter:

  • utvalg av næringsstoffer jord;
  • vanning;
  • topp dressing;
  • periodisk foryngelse av den gamle planten.

Hva slags jord liker blomsten?

Hvis diffenbachia ble kjøpt i butikken, må den transplanteres til et nytt land, siden plantene vanligvis selges i såkalt transport jord (torv). Det finnes ingen nyttige stoffer i den, og hvis blomsten ikke transplanteres, vil det over tid begynne å virke.

Dieffenbachia elsker en fuktintensiv, pustende og næringsrik jord.

Som grunnlag for underlaget bør man ta vanlig universell jord fra butikken eller jorda til dracaena eller palmer. Og for å øke sine egenskaper, brukes kokosnøtt. Den selges i briketter, som bør være for-dyppet. Deretter skal disse to komponentene blandes og tilsettes til totalt volum av jord en fjerdedel av kokosnøttdekket jord.

Hvordan vanne?

En vakker tropisk kvinne elsker god vanning. Malen i potten skal være våt, men ikke våt. Det er nok å vanne blomsten en gang i uken, men rikelig, og for å unngå stagnasjon av fuktighet på bunnen av potten, fyll drenering.

Som avløp er det godt å bruke stykker av polystyrenskum.

Hvordan befruktes?

For å mate dienbachia er det nødvendig, fra våren og til slutten av sommeren, med periodicitet ikke oftere enn to ganger i måneden. Om vinteren trenger blomsten ikke gjødsel. Som gjødsel er komplekse preparater for prydplanteformede planter godt egnet.

Bruk medisiner bør ikke være mer enn halvparten av dosen som er angitt i instruksjonene.

Fra folkemidlene kan du av og til bruke:

  • svak infusjon av mullein, fortynnet med vann i et forhold på 1: 5;
  • kullinfusjon, fortynnet 1:15;
  • tre aske for sprinkling på jorden.

Når kom det tid til å forynge blomsten?

Da diffenbachia vokser raskt og dens nedre blad faller og når sin maksimale høyde, mister anlegget sitt attraktive utseende. Hjulet er strukket, nakent og kan til og med begynne å svinge. Når dette skjer, må du forynge plantene.

Dette er ganske enkelt: du må kutte toppen og sette den i en ode. Når rotlettene er dannet, legg det i bakken. På samme måte kan du multiplisere blomsten og ved hjelp av stykker av stammen.

Regler for omsorg for Diffenbachia – video