plenen på hyttaIngen hage kan gjøre uten en plen. Plen er et flott sted for utendørsaktiviteter eller piknik. Glatt grønn overflate – den perfekte bakgrunnen for landskapsformål.

Å dyrke en plen er en svært vanskelig og plagsom bedrift. Hvordan sår plenen riktig, slik at han i fremtiden bare tok oss med positive følelser?

Stadier av plenkonstruksjon

Enheten til en såing plen består av flere stadier, og hver av dem er ekstraordinært viktig:

  1. Det første du må gjøre når du setter opp en plen, er å inspisere nettstedet ditt. Hvis det har grøtplantasje, må det fjernes ved bruk av herbicider eller for hånd.
  2. Utfør jordgjenvinning, det vil si grave det.
  3. Ta med en fruktbar jord og nivå det. Tykkelsen på det fruktbare laget skal være 6-10 cm, dette er nok for plenen. På loamy, ufruktbar jord, kan 20 cm jord smusses. Sammensetningen bør ikke inkludere chernozem, da den til slutt sprekker og danner en skorpe. Vi bruker en torv-sandblanding med en blanding av gresstoff. Den er fruktbar og bedre egnet for plener. Det er nødvendig å lage et minimumsperspektiv mot gjerdet (1 cm per 1 m av lengden på området) for å tømme overflødig vann.
  4. Den fjerde etappen er grunnrulling ved hjelp av en spesiell rulle og utjevning ved hjelp av en regel (brett).
  5. Neste purke plenen for hånd, “gammeldags” måte, og frøene er begravd i jorda ved hjelp av en rake, eller litt mulching dem med jord. Deretter er det nødvendig å vanne området godt ved sprinkling metoden. Frø av plen gress, avhengig av type planter, kan være i bakken i 7 til 20 dager. Rigrass har de raskeste skuddene. Antall frø er 3-5 kg ​​per ett hundre kvadratmeter. Såing bør utføres i tørt, vindløst vær.
  1. Etter 20-30 dager etter såing, er det nødvendig å klippe plenen, bør gresset høyde være ca 15 cm. Gjør klippingen til en høyde på 5 cm, slik at klipperen ikke klippe gresset vekst punkt.
  1. Etter den første klippingen av en plen er det nødvendig å opprettholde 7-10 dager, at gresset har vokst i høyden ca 12 se. Vi gjør det andre klippet.

Bedre å bruke gressklipperen og trimmer slikke gresset nær fortauskanten, hjørne hjem og andre avsidesliggende steder.

Gressblandingsammensetning

Sammensetning av blandingen: fescue, raigrass, bluegrass og kvise. Fescue skaper et felles deksel. Rigras er tettheten på dekselet, den har de raskeste skuddene. Bluegrass legger silke og smaragdfarge til plenen. Polovitsa er et gress som danner en “undercoat”. Den er myk og av liten høyde og veldig godt danner frø. For 1 kg av blandingen er det nødvendig å ta 50 g bøyd gress.

Dyp skygge, ingen plen kan overleve. Men i områder der en stund solen er i løpet av dagen, kan du sår gress blanding av tre varianter av svingel: eng, sauer og røde i like proporsjoner. En slik plenen er ikke veldig tykk, fordi vann stagnerer i skyggen, og mosen er dannet bremser ned fotosyntesen.

Related  Značilnosti priprave sirskega hibiskusa za zimo