tubal callaMånga nybörjare i odlingen av callas stöter ofta på det faktum att hon inte vill blomstra. Inget mindre vanligt problem är växtens förfall, och detta beror på felaktig plantering, vård och vattning, eftersom de flesta tror att alla callas älskar fukt. Anledningen till detta förtroende är att etiopiska callas oftast odlas. De har ett rotsystem som representeras av en rhizom och behöver verkligen riklig fukt.

Men det finns andra sorter av blomman, där istället för grundstammen – en knöl. De lider av överdriven oro, eftersom till skillnad från den etiopiska Callaliljar inte tål höga halter av fukt, även har sina egna egenskaper odling.

Tuberös kallor är hybrider som skapats på grundval av två arter (och Elliott Rehmanniae) och har en annan färg på högblad, som domineras av olika nyanser av gult, rött och rosa.

Hur korrekt planterar tuber callas att de nöjda med blommande och stora vackra löv?

Förbereder knollen för plantering

Liksom alla knölväxter måste callas behandlas före plantering, speciellt om plantmaterialet inte är eget, men köpt i butiken. Detta görs för att dekontaminera och förebygga sjukdomar i framtiden.

Det enklaste alternativet – att blötlägga knäckan i lösningen av kaliumpermanganat, men för pålitlighet är det bättre att använda fungicider. Ett läkemedel från Augustine-serien (för att klä på plantmaterialet) visade sig vara ganska bra. För att förbereda en arbetslösning måste du späda 2 ml fungicid i 1 liter vatten.

I vilken jord att plantera?

Marken för att plantera calla måste vara lös och lite sur. Vanligt trädgårdsland, och även i sin rena form, är det bättre att inte använda det – det är för tungt och kommer att torka ut länge. Inte dåligt växa sådana callas i substratet för senpolia.

För tuber calla måste man välja en kruka med stora dräneringshål, så att överskott av vatten strömmar väl. I samma syfte är blommans botten täckt med ett gott lager av expanderad lera.

Funktioner av plantering knölar

För att blomman inte går förlorad i början, måste den planteras ordentligt. Ett av de största misstagen för blommaälskare är att de planterar knölen “upp och ner”. Det är logiskt att de efter spiring av njurarna snart dör.

Knölbägaren själv har en tvåsidig struktur:

  • ena sidan konvex, jämn och relativt jämn;
  • baksidan är täckt med små tubercles.

Bump är inte rotknoppar, men tillväxtknoppar. Att plantera en knöl följer med att ha lagt sin släta parti på jorden och hummocky – uppåt.

Och en ny nyans: knollen låter rötterna inte bara i nedre delen, men också på sidorna och även ovanifrån, så det måste vara helt täckt med jorden. Men det är inte nödvändigt att fördjupa djupt ännu – det räcker och 2 cm, annars blir rötterna svaga.

Video om plantering calla tuberova