växande mandarin hemmaMandarin är en växt från familjen citrusfrukter. Liksom alla citrus träd, bör den ympas på beståndet. För grundstammen använd vild citron eller trifoliate.

Trifolyat – en vild växt från citrusfamiljen. Den har ett kraftfullt rotsystem som djuptar i jorden på 3 m. Det vuxna trifoliaträdet är inte benäget för svamp- eller virussjukdomar, eftersom det har bra immunitet. Ett sådant lager ger mandarin en chans att utvecklas snabbt. För transplantat, använd sticklingar av cultivar mandarin, huggen från fruiting branchen. Det är på grund av detta att mandarinplanta kommer att börja bära de första frukterna redan under det andra året efter att ha transplantat i en rymlig kruka.

Mandarin transplantationstid

Citrus träd växer mycket långsamt, så Mandarin kommer inte bära frukt om omedelbart transplanteras i en rymlig kruka. Medan rotsystemet inte växer över hela potten, knyter inte trädet på fruktknopparna. För att approximera frukten, planteras mandarin i en tät kruka. Transplantation det borde vara när dräneringshålen visar rötter. Ny potens volym ska vara 2 cm3 mer än volymen av den föregående.

Om du köpte en mandarinplanta graftad på en trifolatstock, med varje transplantation, minska krukbredden och öka dess höjd. Om mandarin planteras på en citron- eller pomelo-cultivar, måste du öka behållarens bredd.

Transplantation till en ny behållare görs oftast två gånger om året: på våren och hösten. Det är bättre att överföra plantorna som planteras på sommaren på det öppna marken.

Jordblandning

För att mandarin snabbt ska kunna ackumulera näringsämnen som är nödvändiga för blomning, är det nödvändigt att förbereda rätt jordblandning för citrusväxter. För mandarin måste du ta åtta bitar lövmark, fyra delar biohumus, två delar av perlite och en del av flodsand. Häll 2 cm av sten eller trädgård perlit i botten av kruken med dräneringshål för att säkerställa vattendränering. Återstående volym fylls med jordblandning. Transplantera mandarinträet tills mandarinrotsystemet når 10 liter. Innan du transplanterar mandarin i en 10-liters kruka, är alla blomstänger bäst avskurna. Odling av en mandarin tar cirka 3 år, efter det kan du njuta av dess goda frukter.