rostattackSjukdomar uppstår inte bara i växter av inomhus och trädgård, fruktträd är också mottagliga för olika infektioner. En av de vanligaste sjukdomarna är rost på löven. Innan den kan inte ens ett vuxent starkt träd stå och en ung planta med ett bräckligt rotsystem och ännu mer.

Hur ser rost av löv ut?

Vid de första stadierna av denna sjukdom av växter är bladplattan täckt med små orange fläckar. Med tiden växer de till 1 cm eller mer. Samtidigt bildas en tät tillväxt på baksidan av arket (strax under platsen). Med en ökning av lesionens område börjar bladen att vrida och fullständigt smula.

I sjuka träd försvagas immuniteten, vilket leder till att de inte överlever vintern: Vuxna plantager fryser delvis och planteras under den här säsongen kan plantorna frysa helt. Dessutom minskar avkastningen från år till år.

Orsakerna till “rostig” sjukdom av växter

I de flesta fall blir rostplantager bärare av rost. Erfaren trädgårdsmästare har länge märkt att den mest utsatta för sjukdomar i äpple, päron och plommon. Hallon, krusbär och currants lider ofta av buskar.

Den rostiga svampen (orsakssjukdomens orsaksmedel) bärs av vindstrålar som påverkar alla växter som kommer in i den.

Behandling av rost av löv

Berörda träd måste sprinklas flera gånger:

  • tidigt på våren före knoppöppningen – en lösning av kopparsulfat med en hastighet av 300 g per skopa vatten;
  • under blomning – med Horus förberedelse;
  • Efter blomningens slut – Skor, Rajek eller Fitalavin.

Det är nödvändigt att samla de fallna bladen och bränna dem.

Förebyggande av sjukdom

För att skydda din trädgård från plantens insidiga sjukdom måste du inspektera planteringarna oftare. Webbplatsen bör hållas ren, i tid ta bort de fallna bladen och ta bort ogräset. Vi kan inte låta vatten stagnera i stamcirkeln efter riklig vattning, eftersom det här är en idealisk miljö för utveckling av svampinfektioner.

Det bästa förebyggandet av rost är användningen för odling av endast zonerade sorter av fruktträd som är oroa mot rost.

Det är nödvändigt att sanitera regelbundet, samt bleka strumporna med en blandning av lime (slaked) och beredningar som innehåller koppar. Dessutom är det nödvändigt att gräva en fjäderrunda varje år, sedan bearbeta jorden växelvis med urea och kopparsulfat.

Metoder för att bekämpa rost av löv i fruktträd – video

Related  Nasveti za skrb za travnik po zimi