anthurium AndreEn av de vanligaste typerna av anthurium, som odlas hemma, är sorten Andre. Detta är en ganska lång växt, som kan nå 90 cm i höjd, men stammen har en förkortning, med många luftrötter. Blomställning av cobs ca 15 cm i längd är färgad vit eller gul, och slöjan omkring den kan ha den mest varierande färgen och i form liknar hjärtat.

Hur föryngrar man anthuriumet?

En blomma kan leva i en kruka under en mycket lång tid, men även med vanliga transplantationer blir anläggningen så småningom gammal och förvärvar ett försummat utseende. Stammen sträcker sig uppåt, många torra skalor ses på den, bland annat luftrötterna växer, och bladen själva växer mindre.

För att återställa anthuriumets vackra dekorativa utseende måste det föryngras. Så du kan inte bara få blomman i ordning, men också föröka den genom att få några nya buskar.

Förfarandet för föryngring är som följer:

  1. Med en skarp snickare klipps stammen av blomman så att 5-7 luftrotar kvarstår på den.
  2. Om möjligt, ta bort torra skalor från den stympade stammen.
  3. Sätt växten i en burk vatten, som tidigare har tillsatt ett tillväxtstimulerande medel (till exempel Kornevin), medan tillväxtpunkten bör förbli över vattnet.
  4. På samma sätt, gör med alla gamla stammar, där det bara finns flygfotots rötter. Innan de planteras måste växter växa sina underjordiska rötter.

Skurna anthurium bör placeras i en separat skål, eftersom de kommer att vara obekväma att få, dessutom kan du skada de bräckliga rötterna.

Om stammen har en eller två av sina egna rötter, kan de omedelbart planteras i en kruka och bearbeta klippet. På botten av potten måste lägga dränering och i marken för att lägga till brytningsdelar av kol och bark. För ett ungt anturium Andre noga pottar 10-12 cm i storlek, i mer rymliga rätter kommer plantan först att bygga upp rötter och löv, och blomningen måste vänta länge.

Vad ska man göra med den återstående stubben?

Ofta kvar i potten efter beskärning av en anständig stubbe utan löv. Det kan också användas för reproduktion av anthurium, eftersom det är ganska kapabelt att släppa både processer och rötter.

Öppen av hampen, där skärplatsen ska behandlas med krossat aktivt kol. Vissa odlare använder för detta ändamål zelenok. När landning av en sådan stump ska fördjupas helt i marken.

Hur man föryngrar anthurium – video