fiken Krim svartBlant de populære typene av fiken er det verdt å merke seg Krim-sorten. I de sørlige varmt klima er det funnet i det åpne feltet på Krim, i kjøligere klima er vokst med obligatorisk nærvær av ly for vinteren, eller i drivhus.

Hjemland av karakteren betraktes som Frankrike, hvor den kom fra med navnene Lilla fra Bordeaux eller Moisson.

Beskrivelse av arten

Muasson fiken er dyrket for det meste i form av en busk, selv om innholdet av plantehøyde ganske anstendig og kan nå 3 m. Variety viser til samoplodnye og er midt fruiting to ganger i løpet av sesongen. Den har en søt smak med en liten surhet og en sterk aroma.

Siden sorten ikke trenger pollinering, kan den vellykkes vokse som et husplante.

Den første avlingen kan høstes i juli, er det den største – vekten av en frukt er ’80 fiken selv har en asymmetrisk pære form, huden er malt i mørk blå farge med en lilla fargetone. Inne i bruddet er et mørkrosa kjøtt synlig.

Siden den andre bølgen i begynnelsen av september, mer modne små frukter som veier opp til 40, de er litt forskjellig fra den første innhøstingen, og mer i tråd med navnet på sorten: en liten avlang pære form, huden er malt i mørk lilla (nesten svart) farge og kjøtt – rik rød .

Frukt av søte og duftende svarte fiken er ideelt for vinterpreparater i form av syltetøy eller tørket frukt.

Særegenheter ved å vokse

Krim sorte fiken foretrekker solrike steder og rikelig vanning.

Hvis busken ikke har nok lys, vil huden på fruktene ikke være mettet mørk, men med gul.

Det er nødvendig å være spesielt oppmerksom på beskjæring av fiken. Sorten er svært lydhør overfor hårklippet og er lett å danne, noe som gjør det mulig å få en kompakt og lett å ta vare på bush. For å gjøre dette trenger du:

  • På våren stikker du toppen av den sentrale kofferten;
  • når de danner sideskudd, klemmer de også;
  • for lange grener skal forkortes fra tid til annen.

Related  Ta vare på avokado tre hjemme

Variasjonen er ikke spesielt vinteraktig, og derfor trenger du et godt lyst når du planter i hagen. Å gjøre dette vil være lettere hvis skjema fiken som underdimensjonert og Razlog bush, mens plante en spire i en vinkel.

Høst av fiken Krim svart – video