fikon Krim svartBland de populära typerna fikon är det värt att notera den svarta sorten av Krim. I södra varma klimat det finns i det öppna fältet på Krim, i kallare klimat odlas med den obligatoriska närvaron av skydd för vintern, eller i växthus.

Landets hemland anses vara Frankrike, där det kom ifrån med namnen Purple från Bordeaux eller Moisson.

Beskrivning av arten

Muasson fikon odlas mestadels i form av en bussning, även om den typ av växthöjd ganska anständigt och kan nå 3 m. Variation avser samoplodnye och är mitt fruktkroppen två gånger under säsongen. Den har en söt smak med en liten syra och en stark arom.

Eftersom sorten inte behöver pollinering, kan den framgångsrikt odlas som en växthus.

Den första skörden kan skördas i juli, är det den största – vikten av en frukt är ’80 fikon själv har en asymmetrisk päronformade, huden är målad i mörkblå färg med en lila nyans. Inuti vid frakturen är ett mörkt rosa kött synligt.

Eftersom den andra vågen i början av september, mer mogna små frukter som väger upp till 40, de skiljer sig något från den första skörden, och mer i linje med namnet på den sort: en liten avlång päronformade, huden målade i mörklila (nästan svart) färg och köttet – rik röd .

Frukt av söta och doftande svarta fikon är idealiska för vinterberedningar i form av sylt eller torkad frukt.

Särskilda egenskaper för att växa

Krim svart fikon föredrar soliga platser och riklig vattning.

Om busken inte har tillräckligt med ljus kommer huden på frukterna inte att vara mättad mörk men med gul.

Det är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt beskärning av fikon. Sorten är mycket lyhörd för frisyren och är lätt att forma, vilket gör det möjligt att få en kompakt och lättskött busk. För att göra detta behöver du:

  • På våren sticka toppen av den centrala bagageutrymmet;
  • När de bildar laterala skott klämmer de också
  • för långa grenar bör förkortas från tid till annan.

Related  Kami menanam mentol amaryllis: tiga pilihan, bagaimana ia boleh dilakukan

Sorten är inte särskilt vinterig, och därför behövs ett gott skydd när det planteras i trädgården. Att göra detta blir lättare om formulär fikon som undermåliga och Razlog buske, medan plantera en stickling i en vinkel.

Skörd av fikon Krim svart – video