tuber terry begoniaTuber terry begonias er helt fantastiske planter. Den unge busken har selvsagt vakker løvverk, men ikke noe spesielt blikk. Men med begynnelsen av blomstringsperioden blir den omgjort til en vakker blomst på en fantastisk måte. Terry frodige blomstrer på planten dannet så mye at noen ganger bladerne er praktisk talt usynlige. Blomster begonia ligner veldig på roser og det finnes en rekke farger.

Hvordan vokse en slik skjønnhet hjemme, og hva skal jeg se etter når jeg planter en tuberbegonia? Erfarne produsenter deler lett sine observasjoner og ferdigheter.

Forbereder knollene for planting

Før planting av knollen skal begonia være forberedt. Dette er spesielt viktig for plantemateriale kjøpt i butikken. Du kan ikke alltid kjøpe kvalitet sunn begynnelse. Det er ikke kjent hvor lenge og under hvilke forhold de ble lagret, så noen ganger er det ødelagte knoller. Med et lite område av skade og riktig behandling, blir de også brukt til planting.

Ved kjøp av knoller om vinteren må de i tillegg isoleres under transport, for eksempel innpakket i en avis. I frosne knoller kan nyrene ikke våkne opp.

Så før landing:

  • Kutt alle tørre røttene på knollene og fjern de tørkede skalaene;
  • plasser knollen i en oppløsning av fungicidet eller vekstpromotoren slik at dens øvre konvekse del rager ut over vannet;
  • hold i 30-40 minutter og fjern.

Hvordan plante en knoll?

begonia plantingMange uerfarne fans av begonier ofte forvirret og landing lagt nodule konvekse delen oppover. De kan bli forstått – sovende knopper kan ikke bli sett. Dette er en av de vanligste feilene, fordi nyre luke bare på den andre siden av tuber – hvor ble kuttet fra en gammel stammen (som er konkav innover).

For begonia er det nødvendig å velge en grunne, men bred nok pott.

Nå er det på tide å starte landingen:

  1. På bunnen av blomsterkrukken må du fylle dreneringslaget. Det vil beskytte blomsten mot henfall som følge av stillestående vann.
  2. På toppen av dreneringen lå løs næringsjord. På tett grunnlag vil anlegget ikke kunne vokse aktivt.
  3. Lag en liten innrykk i midten av potten og legg en knoll i den. Det er ikke nødvendig å fylle bakken helt, den øvre delen av knollen skal stikke over jorda. Ved en dyp landing er rotting mulig.
  4. Plantet begonia helles på kanten av potten med en løsning av Phytosporin.
  5. Sett potten på et godt opplyst vindu.

Knollen begonia reagerer godt på anvendelse av langvarig gjødsel, som gir den med små doser i lang tid. Slike preparater kan brukes umiddelbart etter planting, og plasserer dem i en gryte i henhold til instruksjonene.

Hvordan plante en tubeless begonia – video