blommande violerFör odling av violer, är inte varje blom älskare tagen. Trots den mjuka skönheten är deras karaktär ganska variabel och lurfullt – det minsta tillsynet i vården eller till och med en kortvarig förändring av villkorsvillkoren påverkar omedelbart deras utseende.

Men inte allt är så ledsen, för att veta några hemligheter, det är ganska möjligt att inte bara stödja violer i en “hälsosam kropp” utan också att vänta på en plyschblommande, för att förlänga den och till och med få barnen.

Avlägsnande av löv och peduncles

Att blomma violer var längre, du måste ta bort löv och peduncles. Det finns en nyansering här – om pedunclesna tas bort, när de vissnar, är det inte nödvändigt att vänta på det med löv.

Så snart den gamla plåten på den nedre delen av utloppet började förlora sin ljusgröna färg och började bli gul kan arket slits av. Han kommer till slut att försvinna, men vid den tiden kommer han att fortsätta att dra saften ur busken, beröva dem full näring till det unga bladverket. Den violetta har inte tillräckligt med styrka för att lägga nya knoppar.

Korrekt vattning

För att senpolia blommar så länge som möjligt ska du ge dem regelbunden men måttlig vattning så att jorden är ständigt lite fuktig och inte tillåter den att torka helt.

Du kan vattenvioletter på tre sätt:

  • i potten;
  • i paletten;
  • genom vägen.

Om växten vattnas från tid till annan och inte tar bort gamla löv och skott, kommer det inga nya knoppar på busken.

Den högra potten

För violetter är det nödvändigt att välja liten, platt vazonchiki. I sådana rätter kommer de att blomstra snabbare och blomman blir längre, eftersom växten inte behöver lägga energi på den totala tillväxten. Om du planterar en violett i en bred och djup kruka, kommer den att aktivt växa rötter för att fylla utrymmet. Dessutom kommer blomman att multiplicera, och över tiden kommer en stor tjock bush av flera utlopp att sitta i kärlet, men utan blommor. På dem kommer den violetta inte att förbli stark.

Blomning av violer kommer bara när deras rotsystem fyller potten helt.

Korrekt landning

Viktig roll för blommande violer spelas genom att plantera en buske. Det innebär att du inte kan lämna bagageutrymmet ovanför marknivån. För det första är det helt enkelt ful, för när de lägre gamla löven faller av, kommer stammen att vara bar. För det andra kommer en sådan violett också att blomstra dåligt.

Rätt temperatur och fuktighet

För violetter bör den bekväma temperaturen i rummet inte vara mer än 20 grader Celsius. Vid högre priser kommer det inte att blomstra.

Det är önskvärt att spruta violer på en varm sommar, och speciellt med torr inomhusluft. Men det är bättre att göra det i badrummet, och du kan inte återvända blomman till fönsterbrädan innan den torkar helt efter proceduren, annars kan solbränna vara möjligt.

Bra dränering

Violett är väldigt rädd för stagnation av fukt, dess rötter från detta börjar snabbt ruttna och du kan helt förlora blomman. För att förhindra att detta händer, i potten vid plantering är det nödvändigt att sprida dräneringsskiktet.

De flesta odlare använder claydite, men inte dåliga visat sig och polystyren, skurna i bitar. På toppen kan du lägga lite torkad bananskal.

Viktiga nyanser av växande violer – video