globoko chrysanthemumLusinarske krizanteme so vzrejali rejci, da bi okrasili gredice v krajinskem oblikovanju. Niso namenjeni prezimovanju. Vsako leto so potrebni grmičevje ali pa se kopati in shraniti na hladnem, ali pa pokriti zimo, mučiti s suhimi cvetovi. To bo pripomoglo k zaščiti krizantem pred zamrzovanjem. Če živite v severnih regijah Rusije, potem boste rastejo grmičevje šaržne krizanteme le v rastlinjaku ali stanovanju. To cvetje so čudovite rastline. Če so posajene v cvetlični lonec, bo globalni grm raste zelo veliko in ga je mogoče razdeliti.

Posebnost šaržne krizanteme je slaba adhezija potaknjencev, zato se ta cvet razmnožuje le z delitvijo matere bush.

Značilnosti rastoče krizanteme v odprtem tleh

Da bi ohranili krizantemsko grmičevje v obliki krogle, je treba vsako 2-3 sezono razdeliti. Poganjki triletnega krizantema so okuženi v dva vmesna območja. To spodbuja nastanek kroglaste oblike grma.

Nedotakljivo je, da gojijo cvetje v penumbri. Ko je krizantem zasajena na premalo osvetljenem območju, se rastlina začne vleči in zavrže veliko število popkov.

Za bogato cvetočo krizantemijo je treba posaditi na mestu, kjer je neposredna sončna svetloba večji del svetlobnega dne.

Gnojila za krizanteme

Chrysanthemum je rastlina nočnega razvoja, raste le zvečer. V osrednjem delu Rusije v septembru so pogosto nočne zmrzali. Chrysanthemum bush ne prenaša prehladov. Zato je treba jeseni presajati v rastlinjak. Iz istega razloga krizanteme ne moremo preseči z dušikom. V nasprotnem primeru bodo hitro zrasle in zamrznjene pred zimskim hladom. V organskih gnojilih je veliko dušika: kompost, humus, humus ali trava. Ta gnojila so v zelo majhnih dozah spravili v tla spomladi. Najboljše gnojilo za krizanteme je kompleksno mineralno gnojilo z večjo vsebnostjo kalija in magnezija, ki pozitivno vpliva na nastanek popkov. Če ne želite uporabljati kemičnih gnojil na vaši spletni strani, lahko uporabite kalij v tleh z lupino banane. Vir kalija in kalcija je lahko jajčna lupina. Zapri jo v tleh, in lupina bo postopoma začela oddajati kalcij in kalij.

Pri nastanku popkov so krizanteme občutljive na plesni plesni. Za preprečevanje glivičnih bolezni je treba razpršiti grmovje s tekočino Bordeaux in uporabiti gnojila, ki vsebujejo magnezij, v tla.