kunci v jamiVzreja zajcev v Rusiji ni zelo pogosta. Šele v 2000-ih so kmetje spet začeli vzrejati kunce v industrijskem obsegu. Pri celičnem vzdrževanju kunci so bolj bolni, ker manj giba. Za vsako koliko je zaželeno zgraditi ločeno celico. Da bi kunci ne grizli na lesenih kletkah ali pregradah, morajo redno dajati veje maline ali akacije. Poleg tega je v celicah težko vzdrževati udobno temperaturo.

V jami v poletnih mesecih je kul, in ko kunci kopajo globoke luknje, jim bo temperatura v zimskem času udobna. Kopanje kuncev zajcev se začne 14-16 dni po njihovem naselitvi v jamo.

Pitna aranžma

Kunci imajo zelo šibko odpornost, zato je zelo pomembno, da pokrije jamo s listi iz dežja. Tudi na obodu jamo blizu mreže proti komarjem tako, da ni letel v komarji, muhe in druge žuželke. Za zaščito zajec luknjo mačk, psov in drugih živali, lahko kopati v ptičjo, ki je obdan z mrežasto-mreže.

Globina jame mora biti od 75 cm do 3,5 m. Globlje kopirate jamo, topleje bo. Ko so zajci prevroči, pijejo več in porabijo manj hrane, kar pomeni, da rastejo počasneje.

Za kunce je potreben legel sena. V jamo bi morali biti tudi vrč in skodelica za pitje. Kunci jedo 8-krat na dan, zato mora biti zmogljivost hranilca za pet kuncev najmanj 6 kg. S starostjo zajci jedo več, zato morate povečati delež krme, ko rastejo. Za en dan je pet kuncev 3 litre vode. Bolje je, da namestite dovod in ga prilagodite za 8 obrokov krme na dan.

Kunci dobro kopajo v peščenih ali peščenih ilovnatih tleh. Lahko kopati luknjo na mestu z lahkim ilovica ali močvirnatih tleh, nato pa se bodo zajci kopati zemljo počasi. Da bi se dobro počutijo in navadili na novem kraju stalnega prebivališča bo treba lopato kopati majhno luknjo dolga 40 cm. Izkop horizontalni žleb je nemogoče, saj bodo zajci brlog in lahko pobegniti iz jame. Da bi se temu izognili in da bi kunci odkrili zakrivljaje, izkopirajte prvo depresijo pod kotom 30O podjetju-45O podjetju.

Prvo načelo zajec kunce, z vsebnostjo v jamo ali celotnega celičnega – potomcev cepljenja iz VGBK (virus hemoragične bolezni) in miksomatoze. Ko je vsebina jamo nemogoče izogniti oplojevanja v ožjem sorodstvu, tako da je zajčja luknja narediti majhen za 4 ženske in enega moškega, in zaklanih kuncev, da dosežejo 4 mesece starosti, pred nastopom pubertete.