Vi gödslar vitlök med askaTräaska används ofta inom trädgårdsskötsel. Vid odling av vitlök introduceras detta gödselmedel på sommaren, i mitten av juni när växten bildar ett vitlökshuvud. För att få en bra skörd av vitlök behöver du:

  • genomföra regelbunden vattning och lossning av marken;
  • mulchbäddar av vitlök;
  • införande av fosfor-kaliumgödselmedel i jorden.

På mitten av sommaren är det nödvändigt att stoppa användningen av kvävegödselmedel för vitlök, eftersom under denna period, på grund av överskottet av kväve, kommer en utvecklad grön toppar att bildas, och det kommer inte att bli en bra skörd av vitlök. Endast potash och fosforgödsel bidrar till jorden. Kalium och fosfor behövs för att bilda ett stort vitlökshuvud.

Toppklädsel av vitlök med aska

Det finns i askan i stora mängder innehåller kalium och fosfor. Vitlökens bästa dressing utförs med en lösning av aska. För att bereda lösningen spädas 100 g aska i 10 liter vatten.

Du kan också använda en huva från askan. För dess beredning är halva mängden mineralgödsel, och lösningen kokas.

Växter måste vattnas vid rumstemperatur. Foder utförs varannan vecka före skörden. För att få en bra skörd av vitlök, utfodring räcker inte.

Vitlök vård för en bra skörd

Om loam dominerar i ditt område, blir det efter täta regn täta. På grund av detta kan rotsystemet av vitlök inte absorbera näringsämnen, så spetsarna på dess fjädrar blir gula.

För att klara av vitlökens guling, utför regelbundet loss av jorden, och använd även träaska till sängen för att förbättra markstrukturen. Bladens gulning kan orsakas av brist på järn, så att järnhaltiga gödningsmedel införs tillsammans med askan.

Träaska är ett bra botemedel mot svampsjukdomar som vitlök är mottaglig för. Det sprutas med en lösning av aska och tvål för att bekämpa den nedsänkta mögel.

Särskilt ofta kommer nederlaget i mitten av juni, när ogräs växer. För att minska risken för mögelskada borde bädden svepas.

I juni sprider vitlök pilar, så mitt på sommaren är tiden för borttagningen. Vitlökspilar måste klippas på ett sådant sätt att inga blad kvarstår på toppar.

I det här fallet kommer anläggningen att spendera sin energi endast på vitlökets bildning. Om pilarna inte tas bort kommer grödan att bli mycket mindre. Vitlökens pilar kan frysas och läggas till sallader på vintern.