ostrigarskih gobV naravi so glive parazitične na drevesih. Filamenti njihovih mikeljij se lahko razširijo na velike razdalje. Površina odraslega micelija je od 10 m2 do 15 m2 odvisno od vrste glive. Gobe ​​v ustih so neuporabne za rastne razmere. Njihovi spori okužijo listavcev. Mikelij se lahko razširi na žitarice iz slame, na primer pšenico, pa tudi žaganje brezov ali hrasta.

Gobe ​​na gozdu gojijo na skledah. Uporabite drva, ki je bila požeta pred enim mesecem. Dnevniki so še vedno mokra, lahko zlahka odstranijo lubje, vendar je večina panj posušena. Takšen les je idealen za razvoj micelijskega micelija.

Gobe ​​spore lahko okužijo zdravo drevo na vrtu. Če se micelij razširi na sadna drevesa, se bodo njihovi pridelki znatno zmanjšali, tri do štiri leta po okužbi pa bo drevo umrlo. Zato so štedi z gobami spore daleč od vrta v senčenem prostoru, na primer pod steno hiše.

Priprava štedilnikov

Za gojenje gob je potrebno pripraviti les. Spore so okužene s pene s premerom 25 cm in dolžino 50 cm. Stebla so razžagana na tri dele. V prvem rezu je nekaj lukenj.

Uporabite nalivno pero. Z običajno šobo kartuše je zelo težko vrtati luknje, saj je les še vedno mokro. Globina lukenj mora biti najmanj 5 cm.

Na drugi strani žage, krožna ali bencinska žaga, naredi več vzdolžnih in prečnih kosov iste globine. Naredite nekakšno mrežo. Premer hlodov kladiva žeblji, katerih klobuke so odstranjeni z žičnimi noži. Nato naredite nekaj preprostih korakov:

  • prvi del hloda je napolnjen z micelijem;
  • Nato se namesti v luknjo, ki jo pripravi luknja navzdol;
  • na prvem delu dnevnika se uporablja sloj micelija;
  • pokrijemo z drugim delom panj;
  • uporabimo drugo plast micelija;
  • pokrijte z zadnjim delom panj.

Related  Høytgjørende fiken Krim svart – et utmerket valg for planting i skjulte strukturer

Mesta sklepov hlodov zavijete s škotskim trakom, da zaščitite micelij iz mravelj. Da bi spor lahko kalili in dali sadno telo, so mletje, okuženo z micelijem, postavljeno v senčeno mesto na mestu. V dveh mesecih lahko spravite vesper, pod pogojem, da hlodi nenehno hidratizirajo. Vsak teden jih zalivajo.

Namestite kapljično namakanje pečk. Nato je treba pred žetvijo gnezditi. S pomočjo perjastega vrtanja naredite utor na tretjem delu hloda za premer vratu plastične steklenice. Odrežite dno steklenice, ga namestite v utor in jo napolnite z vodo.