Funktioner av beredningen av syriska hibiskus för vintern

hibiskusberedning för vinternSyrisk hibiskus är en frostbeständig flerårig växt. Den kan odlas i regioner där lufttemperaturen sjunker till -20 på vinternOhC, men för denna trädgård behöver hibiskus skapa bekväma förhållanden:

  • välj rätt stol
  • genomföra regelbundet beskärning och förband
  • mulch jorden nära busken under hösten perioden.

I de södra regionerna, där lufttemperaturen inte faller under -15OhPå vintern är det inte nödvändigt att bedriva någon verksamhet.

Välja rätt säte

För att den syriska hibiskusen ska blomstra rikligt måste den planteras på en plats som är upplyst av solen. Direkt solljus bör falla på hibiskus i 10 timmar om dagen. Rotsystemet i den syriska trädliknande hibiskusen tolererar väl vinterns frost om jorden har värmt upp bra på sommaren.

För nära närhet av grundvatten till ytan hos jorden eller stående vatten stagnation påverka frostbeständigheten hos den syriska hibiskus negativt. Därför planteras denna trädgårdsväxt på konstgjorda kullar eller alpina kullar. För att innehålla fukt och ytterligare skydda Hibiscus från kalla nordliga vindar, bredvid honom planterade låg växande buskar med ett starkt rotsystem.

Om andra buskar inte planteras nära den syriska hibiskusen, måste den unga växten utgrävas för vintern. Hibiskus transplanteras snyggt i en kruka och överförs till ett varmt rum. Om hibiskus är stängd av andra buskar, så kan det inte höjas på hösten utan bara molnigt.

mulching

På hösten är den syriska hibiskusen mulkad med trädgårdsperlite. Det här materialet fördröjer svampsporer, och busken blir mindre benägen för farliga sjukdomar. Innan mulching är det nödvändigt att lossa marken för att säkerställa luftens tillgång till rötterna. För mulchning kan råtta komalningar också användas.

beskärning

Innan hibernating hibiscus med agrofiber är det nödvändigt att klippa den. Varje skott klipps till 10 cm. Ta bort alla fröslådorna. De laterala kvistarna prickas så att våren i höst bildar en ny tillväxt. Nästa år förstärker tillväxten och kasserar blomknopparna.

Förvirra inte den förberedande podzimnuyu beskärningen med bildandet av kronan av hibiskus.

Formativ beskärning av hibiskus utförs på sommaren. Utforma inte en buske i början av hösten, för att inte försvaga den före frysning. För att hibiscus lättare vinterväder, lägg till fosfor eller komplexa mineralgödselmedel till jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector