krysantemum storblomstretStorblomstrede krysantemum er varme-elskende planter. De er vellykket vokst i sørlige land. I Japan finner den årlige festivalen av storblomstrede krysantemum sted. I Russland er disse blomstene ikke så vanlige på grunn av det kalde klimaet. En annen grunn er den komplekse teknologien til dyrking. Gartnere kjøper frøplanter av storblomstrede krysantemum, plant dem, og plantene gir en kraftig grønn skyte, og på blomstrende planter har ikke styrken. I begynnelsen av mai er det nødvendig å fjerne all ung vekst, slik at krysantemumet kan forbruke næringsstoffer for å danne knopper. Som det ikke er rart, bør den første knuten kuttes, slik at du aktiverer krysantemumets beskyttelsesmekanisme, og det vil begynne å lede næringsstoffene til de andre knoppene. Du må velge den største av dem, og resten – for å slette.

Chrysantemum lagring

På grunn av det kalde klimaet, kan krysantemumet ikke blomstre før frosten begynner. I dette tilfellet må bushen bli utgravet og transplantert i en pott. For å forsinke blomstringen av krysantemumet, skal rommet der blomsten er lagret holdes ved en temperatur på 5OhC. Ved denne temperaturen vil budet ikke fryse ut, men det vil ikke oppløses.

Under oppbevaringsperioden i kjelleren kan krysantemum ikke bli vannet kategorisk. Hvis du er redd for at anlegget vil tørke ut, legg litt snø på bakken. På et kjølig rom vil det gradvis smelte og fukte jorda, krysantemumbusken vil ikke rote.

Etter slutten av frost, neste vår, krysantemumet transplanteres fra potten til sin opprinnelige plassering. Først blir magnesiumholdige og kaliumgjødemidler introdusert i jorda. Chrysanthemums i blomstringsperioden behandles med insektmidler.

Hvorfor blomstrer ikke en storblomstret krysantemum?

Etter tre års alder blomstrer krysantemum verre. Det er ingen entydig forklaring på dette.

Noen botanikere sier at busken av krysantemum raskt blir gammel. I sine røtter akkumuleres slagger, og rotsystemet kan ikke lenger gi en stor bakken med tilstrekkelig næringsstoffer.

Andre tror at krysantemum utskilner naturlige giftstoffer, på grunn av hvilke andre planter ikke vokser ved siden av den. Hun lider imidlertid av en overflod av disse giftige stoffene. Derfor frigjør det nye radikale skudd og flyttes dermed til et nytt sted. For å flytte anlegget tilbringer mye energi, og krefter til rikelig blomstring i krysantemum forblir ikke.

Derfor bør hvert 2-3 år bushen av storblomstret krysantemum deles. Den nye planten vokser godt og blomstrer med vakre, store blomster.