Hjemlandet til cinerariaen til marine- eller sjøkimamanen er Middelhavet. I naturlige forhold og i varmt klima vokser det som flerårig, men i Russlands storhet vokser det oftest som en årlig hageblomst, siden cineraria nesten ikke tåler vintering i det åpne bakken.

Beskrivelse og egenskaper av anlegget

I litteraturen er et mer vanlig navn for cineraria sølvstøv. Hans plante ble oppnådd på grunn av bladets uvanlige form og farge. Åpent lakkert løvtett dekker en liten kompakt bush ikke mer enn 25 cm i høyde og har en delikat sølvfargen.

Cineraria har ikke bare et vakkert dekorativt utseende, det blomstrer også. Små gule blomstrer blir bare tapt i frodig, silvery løvverk, og de blir ofte fjernet for ikke å ødelegge bushens utseende.

Metoder for å dyrke cineraria

Primorye skomaker kan fås på flere måter:

  • såing frø til frøplanter;
  • såing i åpen bakke;
  • borekaks.

Erfarne produsenter anbefaler å bruke en plantedlingsmetode for dyrking, siden et ømt anlegg reagerer svært følsomt for frysing. For å gjøre dette, i mars, bør frøene legges på overflaten av jorden i en forberedt beholder og dekkes med film. Etter å ha dannet 2-3 av disse bladene skyter skuddene inn i individuelle potter. Plant cineraria på sengen kan ikke være tidligere enn slutten av mai, og enda bedre i juni, forlater mellom busk avstand på 20 cm.

Plante cineraria er nødvendig i et godt opplyst sted, i skyggen vil det miste sølvfargen.

Hvordan bryr du seg for sølvstøv?

I begynnelsen er de plantede plantene best dekket med film over natten, spesielt hvis det forventes en nattemperaturreduksjon. I rikelig vanning trenger en årlig plante bare de innledende stadiene, til plantene er vant til. I fremtiden er det tilstrekkelig for å opprettholde jordfuktigheten, slik at den ikke tørker helt.

Mineral topp dressing blir nødvendig for cineraria med blomstring, ca 3 måneder etter sådd av frøene.

For å danne en vakker, frodig busk, kan planten bli prikket.

Hemmelig måte å vokse cineraria som en to år gammel

I områder med et varmt klima kan man prøve å holde en år gammel blomst oppe på blomsterkanten til neste vår. For å gjøre dette, før de første høstfrostene, bør buskene dekkes med sagflis eller blader fra frukttrær og busker. Ved ankomst av våren, fjern dekkmaterialet og beskjær kutteren med de skadede og frosne skuddene. Vanligvis etter en varm vinter begynner cineraria å produsere nye kvister.

Subtilitet av dyrking av sjø cineraria – video