fisk i dammen i landetMange sommerboere drømmer om å bygge en dam i sin egen tomt. Ferskvannfisk, som karpe og korsfisk karpe, tilpasser seg godt til nesten enhver tilstand.

Hvis du planlegger å få denne upretensiøse fisken, trenger du ikke å installere en luftfilter og vannfiltre i dammen. Balanse dammen økosystemet, og deretter karpe vil multiplisere godt i den.

Forberedelse av en grop

Tømmerhøyden kan ikke graves hvor som helst på nettstedet. Det er forhold som du ikke kan påvirke.

Før du installerer reservoaret, kontakt spesialistene: finn ut grunnvannets grunnvann, jordlagring og andre parametere på nettstedet ditt. Planlegg konstruksjonen av reservoaret, og dra på deres anbefalinger.

Utgravningens form skal gjøres riktig: rund eller rektangulær. Aspektforholdet er 1: 2 eller 1: 3. Dammer av denne formen er lettere å rengjøre fra rusk og fallne blader. Sørg for å styrke bredden av den fremtidige dammen slik at vannet ikke vasker dem. Ellers, etter tre eller fire år grinder dammen.

Det er ønskelig å grave vinterkål for fisk med en bredde på minst 1,5 m. Dybden deres beregnes avhengig av dammens område og antall personer.

Kjører fisk i dammen

Kjør fisk i dammen umiddelbart etter fylling av gruven med vann er ikke verdt det. Et økosystem skal danne seg i reservoaret. Vent til slam dannes nederst. Dette skjer gjennom hele året. Det er nødvendig for en behagelig vintering av fisk. Det er også nødvendig å plante plantene i dammen, som vil tjene som mat til fisken.

Hvis du vil starte fisk i år, kjøp årlige dyr. De har akkumulert et fettlag og kan overleve mangel på mat. To måneder etter at dammen er fylt med vann dannes dårligere planter i dammen, og deretter opptrer store alger.

Ikke kjør mye fisk inn i en liten dam. Bakterier vil ikke ha tid til å behandle levebrødene til et stort antall husdyr, slik at vannet blir skittent. Fiskeens immunitet vil falle. Et stort antall individer vil dø.

Mangel på oksygen i høst og vinter

Fisk kan bli drept på grunn av mangel på oksygen i dammen. Dens mangel vises i høstperioden, når løvverk fra trær som vokser på land, faller inn i dammen. For å rote bladene trenger du mye oksygen. På grunn av dette svømmer fisken, den svømmer nærmere til overflaten.

Mangel på oksygen har flere symptomer:

  • Fisk svømmer i sirkler nær overflaten av reservoaret;
  • det blir veldig tregt, enkelte individer kan bli fanget med sine bare hender;
  • øynene buler i fisken.

For å kompensere for mangel på oksygen i høst, fjern bladene fra dammen.

Om vinteren fryser dammen, og oksygen trenger ikke inn i vannet. For å takle sin mangel, lage hull i dammen.