Atom grelnik vodeTekoči električni grelnik vode je naprava, ki je namenjena za ogrevanje majhne količine vode. S pomočjo te grelne naprave lahko udobno sperete posodo, vendar je za udobno prho ali hitro kopanje kad je skoraj ni realno. Temperatura ogrevalne vode je od 40O podjetju C do 60O podjetju C.

Proizvajalci izdelujejo modele grelnikov vode z električnimi grelci. Proizvajajo tudi modele naprav z ogrevalno tuljavo. Nekateri dodatki so priloženi nekaterim modelom, na primer pomivalnim šobam ali plastični pipi z masažno šobo za udobno pranje perila.

Grelni element je lahko grelni element z anodno magnezijo, ki se nahaja v telesu grelca vode. Tudi ena ali dve kovinski plošči lahko štrlijo grelne elemente. Takšne grelne plošče zelo hitro izgorejo in grelniki vode ne uspejo.

Izbira tekočega grelnika vode

Pri izbiri pretoka grelnika vode morate upoštevati garancijske pogoje, dodatno opremo, ogrevalni element in varnostno skupino.

Zelo pomembno je, da je grelnik vode opremljen s senzorjem za oskrbo z vodo. Senzor samodejno izklopi napajanje na grelnih elementih.

Ta funkcija varčuje z energijo in ščiti grelne plošče pred okvaro in plastične dele od taljenja. Nekateri električni pretočni grelniki vode so opremljeni s termometrom za merjenje temperature vode in zaslona za nastavitev.

Montaža trenutnega bojlerja

Za namestitev tokovnega električnega grelnika vode morate odstraniti zadnji pokrov naprave in prilagoditi grelni element za določeno temperaturo ogrevanja. Potem je potrebno označiti luknje za pritrditev električnega bojlerja. Vijaki za pritrditev so na voljo v dveh izvedbah: plastične kovice ali gumbi iz nerjavečega jekla. V prvem primeru je bojler nameščen s silikonskim čepom. Za namestitev na kovinske gumbe izvrtajte luknje s perforatorjem ali vrtalnikom.

Vhod hladilne vode mora biti nameščen zaporni ventil. Na hrbtni strani bojlerja se za cev za cirkulacijo vode razreže luknja, ki je potrebna za hlajenje plastičnih delov. Na vroči vodi je nameščena vroča odporna cev. Nato je vgrajen detergent za pomivanje posode, skupaj z grelcem.