dam med bioplatoDammen er en utmerket dekorasjon for infield. Landskapsdesignere plasserer et kunstig reservoar som regel i et rekreasjonsområde. I nærheten av dammen, kan du sette benker og bord, lage en spisestue. Hvis du arrangerer ved siden av dammen bioplato – i vannet kan du starte en fisk og tilbringe tid med en fiskestang på nettstedet ditt.

Pond arrangement

Kunstige dammer behov for å grave en grøft dybde på minst 2 m. Gropen gravd for hånd med en spade, for ikke å skade jordstrukturen og forhindre ras. Deretter er bunnen og veggene til den fremtidige dammen dekket med forsterket nett. For å styrke sine banker er den indre overflaten av tanken betonget med et lag av vannavstøtende 10 cm.

Betong deksel dekket med gips nett, og deretter lagt på 2 cm av spesielle gips. Da kan du begynne å male belegget. Hvis du velger en gul maling, vil vannet i dammen være en grønn fargetone, og hvis du maler tankveggene med en blå maling, vil vannet bli mørkblått. For dekorasjon er dammenes strand dekket av en stein.

For normal sirkulasjon av vann og metning av det med oksygen, er det installert et luftfilter i dammen. Kjøp for kraftig luftpumpe er ikke verdt det. Med et overskudd av oksygen i reservoaret, begynner de dårligere alger å utvikle seg, og overflaten av vannet vil raskt bli dekket av gjørme.

For å plante de høyere alger i dammen, kan du lage undervanns terrasser som et alpintall i hagen. Hvis du tømmer murstein på kantene av tierene, og i midten for å installere et treverk, får du dekorative trinn for nedstigning i dammen.

Bioplate arrangement

For å filtrere vannet i dammen ved siden av det, bygg et bioplate. Det er et reservoar med en skråning, som er fylt med grus og sand. Vanligvis dette reservoaret gravd på samme nivå med dammen, men hvis ditt nettsted vannrør er nær jordoverflaten, kan bioplato monteres på en støtte.

For normal drift av bioplatos trenger du:

  • fyll det med vann fra en dam;
  • Å etablere på en av sine vegger et fint nettfilter;
  • Planter marsh planter i det, som vil absorbere overflødig nitrogen fra vannet.

Etter å ha sett seg ned i bioplattoen i to dager, vil vann passere gjennom filternettet tilbake i dammen, noe som vil bidra til å kvitte seg med rusk. I bioplaten utvikler brønnen en blodorm, som er en utmerket mat for fisk.