epifytisk orkide dendrobiumVed siden av phalaenopsis orkideer på windowsills av blomstavlere, kan du se dendrobium oftere. Denne originale kjekke mannen tiltrekker seg oppmerksomhet med en rik farging av blader og uvanlig blomstring. Vokse det er ikke veldig vanskelig, å vite de grunnleggende prinsippene for omsorg for orkideer og vurdere noen funksjoner av blomsten.

De karakteristiske forskjellene mellom dendrobium og orkideer

Selv nybegynner av blomstervirksomheten vil finne det vanskelig å forvirre phalaenopsis og dendrobium, siden sistnevnte er forskjellig i utseende:

  1. I kontrast til orkideen med sine store brede blader i dendrobium er bladplater lansformet – de er langstrakte og lange.
  2. Bladene av dendrobium ligger på en høy koffert, som består av segmenter. Orkideen frigjør dem fra stikkontakten.

Blomstringsperioden for dendrobium skjer i løpet av våren, mens orkideer vanligvis blomstrer nærmere vinteren.

Varianter av en blomst

Dendrobium har mange arter, totalt antall som overstiger 1500. Arter kan deles opp i to undergrupper:

  • folk fra Sentral-Asia (som trenger hvileperiode om vinteren);
  • blomster kommer fra tropene.

De fleste planter danner lilla blomstrer, enkelte varianter avgir en delikat aroma av hyacint under blomstring. Det er små varianter med hengende blader, og noen representanter er i stand til å vokse til gigantiske proporsjoner som for orkideer.

Blant gigantene er verdt å merke seg dendrobium Muscatine, han utdriver stammen til 1 m i høyden, og lengden på peduncle er ca 30 cm. Planten blomstrer med gule blomsterstand.

Hjemme kan bare noen arter av dendrobium vokse.

Pleie av anlegget

Når du vokser dendrobium til det, kan du bruke de samme prinsippene om omsorg som for orkideer. Små forskjeller eksisterer i blomstringsperioden, som i kulturer ikke sammenfaller.

Ved utbruddet av våren og utseendet til de første blomstringene, må dendrobium være intensivt matet. For dette, hver 10. dag, utfør fôring på bladet og stammen med spesielle preparater.

“Forbedret ernæring” må innføres selv om planten ikke blomstrer.

For vanlig vanning av blomsten, bruk stående regnvann oppvarmet til en temperatur på 40 grader. Så det absorberes bedre av epifytiske orkideer.

Funksjoner av voksende dendrobium – video