ŠupljinaWillow se koristi u dizajnu krajolika za stvaranje različitih skladbi i ukrašavanje stranice. Ovo stablo je posađeno uglavnom u područjima više od 10 hektara. Velika površina je potrebna za rast vrba.

Vlasnici malih došaša ne mogu si priuštiti dodjeljivanje velikog dijela područja za ukrašavanje. Dakle, vile ne saduju vrbe.

Međutim, ova biljka nije samo ukras. Špilja apsorbira višak vode iz tla, zbog čega ćete izbjeći propadanje korijena kultiviranih biljaka kada je podzemna voda blizu površine tla.

Postoji više od 200 vrsta vrba, koje se mogu upotrijebiti za sastavljanje raznih kompozicija krajolika. Razmotrite najpopularnije vrste visokih vrba.

Raznolikost “Iva-šator”

Raznolikost “Iva-šator” idealno je rješenje za uređenje tzv. “Zelenog sjenica”. Oko debla ovog stabla možete postaviti klupe i stol. Zahvaljujući ovoj odluci, na mjestu će se pojaviti prirodna vidikovina, zaštićena od vjetra.

Godišnji prirast grana iznosi 30-40 cm.U prve dvije godine nakon sadnje rast je nešto manji, jer u tom razdoblju stablo gradi korijenov sustav.

Najbolje mjesto za sadnju ove biljke je nizina mjesta. Akumulira najveću količinu vode.

Postoji nekoliko pravila za brigu o “Iva-šatoru”. Da bi drvo trebalo korijenje, potrebno je:

  • odrezati izbojke na prtljažniku;
  • u prve dvije godine da formira krunu stabla;
  • zadržati visoku vlažnost u blizini stabla i vodu.

Sastav vukova tla nije precizan.

Raznolikost vrba “Sverdlovskaya meandering”

Willow “Sverdlovskaya winding” doseže visinu od 10 m. Obrazac može biti u jednom ili tri glavna debla. U dizajnu krajolika ovaj stablo služi za zasjenjenje otvorenog područja na južnoj padini.

Ova biljka izgleda dobro u blizini kuće. Svinjski oblik lišća čini vrbu izvrsnom ukrašenjem zemljišta. Ova stabla se koriste kao živica. Najmanja udaljenost između vrba tijekom sadnje treba biti 5 m.

Related  Voňavé predvalky – sirup mäty

Raznolikost “Schwerin poboljšana”

Vrste vrba “Schwerin improved” koriste se za stvaranje tropskog dizajna na mjestu. Njegovi listovi izgledaju poput palmi, ali njihova je veličina mnogo manja.

Potpora je potrebna za rast vrba. Stoga, nakon sadnje, važno je vezati drvo.

Visina odraslog vrbe je 3-4 m. To drvo cvjeta u rano proljeće i izvrstan med biljka, pa se često sadi u području pčelinjaka.